Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
ivasim - помощник
W123 написа:
Па ако си по заядлив вземи луминисцентна лампа...малеее ако знаеш какво ще се покаже на тази стена :-D
:-D Точно така им казах, че ще приемам обекта :-D
Хич не бяха щастливи. :lol:
ivasim - помощник
W123 написа:
Мръсник :devil:
Вие ме научихте :gott:
masterval - майстор
Обект се приема с две бири, например. Може и без тях.
ВАЖНОТО Е:

клиентът и изпълнителят да са доволни .. в еднаква степен...
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
По друг повод си ровя из нета и намирам "Сборник Длъжностни характеристики"
СТРОИТЕЛЕН БОЯДЖИЯ
714113 Строителен бояджия Разряд 3
Характеристика на работата: почистване и измиване на стени, плоскости и конструкции във вид за боядисване и минизиране; минизиране и боядисване на метални повърхности и конструкции; маджуниране и шлайфане на повърхности; варово боядисване на стени; облепване на стени с тапети; варене на туткал.
Длъжностни задължения: да знае видовете бояджийски и тапетни материали; начините за варене на туткал.

714114 Строителен бояджия Разряд 4
Характеристика на работата: шпакловане, безиросване и грундиране на повърхности; боядисване с различни видове бои и лакове; варова и варо-гипсова шпакловка.
Длъжностни задължения: да знае изискванията към качеството на материалите; начините за приготовление на водни бояджийски състави и шпакловки; принципите на действие на механизираните инструменти с работно налягане до 15 атм. и правилата за работа с тях.

714115 Строителен бояджия Разряд 5
Характеристика на работата: постно и туткалено боядисване с помпа при работно налягане над 15 атм.; декоративна обработка на повърхности; приготовление на шпаклови, грунтови и бояджийски състави, емулсии и пасти; лакиране и полиране на повърхности и мебели; оразмеряване, скрояване и лепене на пластмасови тапети и декоративни тъкани.
Длъжностни задължения: да познава устройството и действието на механизираните инструменти за боядисване и шлайфане; всички цветове от спектъра и начините на смесването им; свойствата на маджуните, лепилата, политурите и начините на приготовление.

714116 Строителен бояджия Разряд 6
Характеристика на работата: приготовление на сложни цветове от всички видове блажни и постни бои; декоративно боядисване и художествено оформление с различни бои; декориране на стени с валяк; декоративно боядисване по рисунки; направа на имитации на мрамор и фладер; художествено и декоративно позлатяване на предмети; направа на релефни мазилки с боя.

:wink:

link
mena - напреднал
според мен не съм специалист в тази област но цената е висока ..2 ръце шпакловка + колор кит + шкурене до супер гладко готово за боя аз платих преди месец 4.50 лв на квадрат ..аз съм от Варна
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
mena написа:
според мен не съм специалист в тази област но цената е висока ..2 ръце шпакловка + колор кит + шкурене до супер гладко готово за боя аз платих преди месец 4.50 лв на квадрат ..аз съм от Варна
Намерила си - платила си. Аз лично, предпочитам да уважавам на хората времето (и майсторлъка). В смисъл, радвай се, че си минала супер тънко, но не сравнявай и не се надявай винаги да е така.
W123 - специалист
mena написа:
Висока ли е цената???
Напротив,ти си минала без пари.За това за което си платила може да се хване някой да боядиса но не и шпакловчик.
ivasim - помощник
Аз в крайна сметка си изшкурих сам.
И си боядисах сам. Пък то взе, че и се получи добре.
Та си реших проблема.

Тема "Опитват ли се да ме метнат ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: