• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
FMaster - специалист
viggor написа:
Здравейте,
Моля, да ми помогнете:
Монтирах си PVC дограма, но се колебая как да обърна прозорците:
- Дали да го направя с мастар и да захапя до 1 см от прозореца с CM 11
-или с фибран

Прозорците са северно изложение. Притеснявам се от евентуални течове.

Благодаря предварително
Винаги захапвай минимум 1-2см. от дограмата, височината на профилите е от 7 см. нагоре. Дори и по-малко да е няма проблем. Оформяй с фибран, като преди това отвън изрежи пяната, мини ъглите с неутрален силикон за външно полагане и после си монтирай каквото ти е на сърце (и по джоба :lol: ). Ръбохранители ПВЦ с мрежа задължително. Нивела да играе нон стоп! Успех!
deianr - специалист
Някой нещо за тези PVC лайсни от горното ми мнение? Сещате ли се?
deianr - специалист
Я дайте съвети за това:
ИзображениеИзображение
Дограмата е сложена след като преди години е правена вътрешна топлоизолация с XPS. Положението от всички страни е като на снимката - 4 см пяна, а до нея стената е с XPS. Пак с XPS същата дебелина като сложения на стената, или гипсокартон? Искам да няма ръб между сегашния XPS и новия XPS.
Колко нормално би струвало довършването на такова нещо на две стаи - прозорец с балконска врата?
sasooooooooo - "специалист"
deianr написа:
Хора, как се казват едни PVC лайсни (не говоря за PVC ъгъл) - виждал съм такива, сложени отвътре покрай дограмата. Представлява ивица, широка около 1 см, която обкантва дограмата - така не е измазано до самата дограма, а до този ръб - става доста красиво. Жалко, че нямам снимка.
Ако се сетите - как се слагат?
Казват се ръбохранители и се слагат като завършек при обръщане с ГК

http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=3590
deianr - специалист
Аха, мерси! Това бил ключа към палатката. За жалост май ще се ползва фибран или стиропор, понеже фугите не са малки, а май те няма как да влязат в ръбохранителя. Но пък с тях изглежда много приятно и по-равно, за разлика от шпаклован фибран. Ще видим какво ще се договорим с майстора.
Отивам да ги видя на живо какво представляват тези ръбохранители и дали могат да се сложат и при XPS.
  • 1
  • 2

Тема "Обръщане на прозорец" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: