Spaidy написа:Абе вие сте луди обаче... кефите ме.Драги, това, че ще вземеш 6лва си е твой пазарлък. Бояджията боядисва. Влиза, грундира, боядисва до готово, почиства си и си тръгва. Неговият пазарлък е за боядисване.![]()
![]()
![]()
Колега, моята гледна точка е, че шкуренето е бояджийска работа.
Незнам всеки сам си преценява, но това е моята гледна точка. Така са ме учили и на тоя принцип си държа.
Я да те питам значи тези момчета който шпакловат ще праснат 2 ръце шпакловка, 1 ръка колор кит, накрая ще изшкурат и ще ти вземат 6 лева на квадрат? А после ще дойде някой чепат бояджия ще изпие 6 бири и ще си тръгне пиян и ще ти вземе 1 левче за грунд и 4-5 лева за боя? Е според теб справедливо ли е? Можеш ли да сравняваш като труд шпакловане с боядисване за едни и същи пари?
Ето моето предложение. Викни ги да боядисват те и те ще си шкурят стените. Ако искаш ти да си боядисваш не е толкова трудно повярвай ми. Вземи една шкурка 150 и газ, даже дето ти казват хората и с 120 става.
А ако не ето и още едно предложение кажи им, че не искаш колор кит само шпакловката да им платиш примерно на 4 лева или колкото се спазарите (междодругото са ти взели супер евтино за 2 ръце шкапловка и 1 ръка колор кит) и си викни майстор който да ти направи колор кита да ти боядиса и готово.
Междодругото W123 това предложение с плащането за всяка ръка е много добра идея колега, не се бях сещал, но е много идейно защото човека знае дефакто всяка ръка какво правиш и какво му струва, а не като му кажеш някаква цифра да се хваща за главата и да охка.
По-подробно искаш ли да пиша?
Не е правилно, всеки да оставя по нещичко за следващия. Включи си шкуренето в цената. Шкурене си е към шпакловка! Не е редно шпакловчик да си остави ръцете и като във вица бояджията да оправя.
Съвсем ми е прясно като бояджия да правя фаските на плочкаджиите, фугирах, шкурих... много кеф ми беше. И не за друго (платиха ми и това), но някакси разчета на време и усилия беше друг.