• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
sasooooooooo - "специалист"
Galy написа:
Дали ако се изградят отново отдолу ще вършат въобще някаква работа. Те са прекъснати и арматури и всичко
Може!
Виждал съм по обекти, когато местят бетонна колона примерно 2 метра вляво, къртят старата, а новата я правят с метален профил/квадрат/. Последната я прихращат с планки в пода и в тавана. Изглежда много стабилно
Master_Kenobi - V.I.P.
Galy написа:
А какъв изрод трябва да си да събориш земетръсните шайби?
Шайба, колона, или?... Да не се окаже просто някоя подпорна стена? Изяснете си това преди да го анатемосате тоя.
Ако е елемент от носещата ковструкция, следва - експертиза. Не я възлагайте на някой "познат" инженер - изберете сериозна инстанция.
Експертизата трябва да даде предписание как да се оправят нещата.
sasooooooooo е прав, ама пак зависи... Току-виж, предписали да се изпълни с бетон цялото избено помещение. :-D
Иначе, всичко може - пари и мерак да има само. :)
Galy - специалист
:) Благодаря за съветите. Застраховките са задължителни при мен, но не е до това. В момента събираме подписка от всички комшии за да внесем искане за някаква ескпертиза. Незнам дали е точно шайба или колона или двете заедно, не разбирам много от това, но по-старите съкооператори твърдят че е шайба по плана на блока...навремето е станал скандал за това, но пича се е оправил някак и понеже си му е часна собственост, не допуска никой да види какво точно е възстановил. А всички се съмняват, че нищо не е направил.
Master_Kenobi - V.I.P.
Galy написа:
В момента събираме подписка от всички комшии за да внесем искане за някаква ескпертиза.
Много сте странни в тоя домсъвет! :-D "да внесем искане за някаква експертиза". Ха! :shock: :lol: :shock: :lol:
Експертизите се възлагат, имат възложител, който респективно си плща. (Ако ви се размине с 2-3 бона, скачайте до тавана от кеф. :-D)
И дано верно не е "някаква" експертиза...

Чудя ви се направо - от кого ще искате и къде ще го внасяте тва искане?! Щото ви гледам странните действия, да не се окаже, че комшията е махнал само някоя врата? Хаха! :lol:
Galy - специалист
Можеше и без това ти последно изказване, но хайде....
Какво странно има на действията ни? Искането сме внесли в общината! Има отдел, който извършвал проверки по подобни сигнали. Изказвам се малко неясно в поста, защото най-малко разбирам от строителни експерти и експертизи. Не ми и трябва! (макар че мога да различа врата от колона) Просто поех ангажимент да поразпитам какво можем да направим...и изпълних ангажимента си! Благодаря на съфорумците за което!!!
Ааа...и още нещо, Мaster_Kenobi :)...добре че имам вата на тавана...цицина щеше да ми излезе от скачането, защото се оказа безплатно искането ни, а за резултата ще уведомя по-късно. ;)
Master_Kenobi - V.I.P.
Оффф, Galy, е за тва ти казах, че сте ми странни! Аз най-добросъвестно ти обясних, каква експертиза ти трябва, ти не четеш, а се връзваш на закачки!
Кой от Общината, ще ти направи експертиза?! Те ще додат и ще направят някакво формално предписание и евентуално - глоба. И за това изобщо не е нужно да събираш подписка, може и сам да подадеш сигнала.
Е, а да видим, кво ще ме уведомиш по-късно.
Не мисли, че ми е кеф дето ще трябва да се оръсите... :(
Galy - специалист
Може би си прав, но погледни и от другата страна...това си стояло така вече години наред, как очакваш 20 човека да дадат по 100лв в днешно време за да дойде някой да извърши това за което говорим. Съгласен съм, аз също не вярвам че общината ще се яви "добрата майка от комунизма" но...така поне ще стане ясно дали има наистина някакви груби нарушения по конструкцията. Нали все пак са архитекти?
Neno Er - специалист
Galy написа:
:) ... В момента събираме подписка от всички комшии за да внесем искане за някаква ескпертиза....понеже си му е часна собственост, не допуска никой да види какво точно е възстановил.
Аз съм председател на нашия домсъвет. Какво ще правите подписка? Домсъвета решава. Нали за това е избран. Ако за всяко нещо правите събрание, нищо няма да се оправи. А като не ви харесва работата на домсъвета, правите му ревизия, отчита се и го сменяте.
Master_Kenobi - V.I.P.
Galy написа:
но...така поне ще стане ясно дали има наистина някакви груби нарушения по конструкцията. Нали все пак са архитекти?
Ми, изобщо не съм сигурен, че ще стане така. И гледай да не додат архитекти, :-D поне строителни техници да са. Ако са инженери, значи сте удостоени с особено внимание. :-D
А, ако беше писал нещо по-конкретно за "избитото" - колко е големо, на кво прилича, до къде стига и къде се намира по-точно, а не да ни занимаваш със съседски клюки и легенди, дето изведнъж изскочиха след труса оня ден, до сега да бяхме дали някаква оценка на ситуациацията - шайба ли е, колона или подпорна стеничка. Поне приблизтелна и достоверна оценка щеше да имаш.

Нено, Ненооо, де да бяха всички домсъветски управители като тебе. :)
  • 1
  • 2

Тема "Някаква идея???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: