entusiast написа:Незнам защо при теб не се получава, имам фирма за почистване от пет години и когато нямам време да поръчвам професионални препарати, ползваме него, но в повечето случаи се справя доста по-добре от тях. Провери от къде го купуваш да не е фалшиф. Ние като работим с него ни се разяждат ръцете. Мъжът ми дори го ползва за пране на мебели. В професионалните магазини ще ти предложат калиева основа, но за мен няма голяма разлика. На всичкото отгоре ще те накарат да си купиш 10 литра (защото няма по-малки разфасовки) някъде към 70 лева. Лично за нас Меглиото е най-добро.MPetrova написа:Meglio му е майката, гарантирам, че няма да остане мазнина, мухал или органични наслоявания. До сега не съм чувала да се лакират или боядисват фуги, може и да може. Успех!Meglio ползвам постоянно и наистина е най-добрият ОБИКНОВЕН почистващ препарат - даже ръцете си мия с него. Но тук говоря за пропити с години във фугите мърсотия и мазнини и ако може да се направи нещо, то трябва да е с някакъв специален препарат, от ония, дето се употребяват задължително с ръкавици и с маска на лицето. Трябва да може да РАЗЯЖДА ЗДРАВО!
Някакви идеи?
Спомням си, веднъж чистихме едни мазнини в апартамент на стари хора, можеше да го стържеш с ножа, толкова беше наслоено, тогава мъжът ми го заля с керосин, разтопи се веднага. Но мисля, че не е подходящо за дом където постоянно живеят хора, защото мирише много и дълго.
Успех!