• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
kons - напреднал
Това с оправянето/изправянето ще е сложна процедура май ? или греша. Защото аз обмислям дали да не и изпраскам една две статични панти където е нужно, като разбира се ще пожертвам двуосното отваряне.

Иначе искрено благодаря за мнението относно средното уплътнение, маи се разколебавам за него..
И като се замисля наистина на доста скъпи профили не се забелязва..
Друго което се замислям е дали няма по добри уплътнения от тези които имам аз, и дали си заслужава да ги сменя с идеята да са по-меки и по-високи, така че врата да прилепва по-лесно към тях ?
velsi - Почетен майстор
Има, разбира се. Уплътненията на Блик и Вайс профил са едни от най-дървените. А за да изправиш вратата е достатъчно да махнеш пакетите, да я откачиш, слагаш я на земята, подлагаш нещо под двата края и натискаш в средата. Съвсем малко й трябва да подаде, за да се оправи.
kons - напреднал
Е това е добро решение, не ми се струва сложно да ги направя и двете неща.

Какво уплътнение би ми препоръчал като заместител на това което имам ?
kalanak - напреднал
velsi написа:
Има, разбира се. Уплътненията на Блик и Вайс профил са едни от най-дървените. А за да изправиш вратата е достатъчно да махнеш пакетите, да я откачиш, слагаш я на земята, подлагаш нещо под двата края и натискаш в средата. Съвсем малко й трябва да подаде, за да се оправи.
Може и с пакетите внимателно да натисне защото не вярвам да може да ги заклини като хората.Другото решение като видиш колега бус с монтажници да ги помолиш да ти помогнат с заклинването на пакетите :)
velsi - Почетен майстор
kons написа:
Какво уплътнение би ми препоръчал като заместител на това което имам ?
Каквото намериш. Канала, в който се набива уплътнението е общо взето стандартен и би паснало от всяка друга система.

kalanak написа:
Може и с пакетите внимателно да натисне защото не вярвам да може да ги заклини като хората.
Да, може и на място. Отваря малко крилото, подпъхва по едно дървено трупче горе и долу и натиска в средата. Правили сме го успешно много пъти, но ако спука някой от пакетите си остава за негова сметка, затова и премълчах този начин.
насрещника е марка сигения а не GU мога да Ви доставя и уплатнение.
tarlyo - специалист
GU- то има и по- дълъг гръб, който заключва в два насрещника. Но тогава ще се затваря още по- трудно.
kons - напреднал
velsi написа:
Каквото намериш. Канала, в който се набива уплътнението е общо взето стандартен и би паснало от всяка друга система.
Мерси за отговора, ще потърся друго.
но ако спука някой от пакетите си остава за негова сметка, затова и премълчах този начин.
Аз се сетих защо не е добра идея да се прави с поставен стъклопакет изправянето.
насрещника е марка сигения а не GU мога да Ви доставя и уплатнение.
А защо са слагали различни модули ?, поне на обкова пише G-U, просто ми е странно, защо се прави така.
Предполагам става дума за по-добро уплътнение от това на WP ?, драсни на ЛС, да се уговорим ако е възможно.
  • 1
  • 2

Тема "Регулиране обков PVC дограма 2, и среден уплътнител ? откъде" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: