Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
niki_sap - специалист
Касовите са извън играта... Градски легенди, но били внесли 2 електронни шперца в София, с които се отключва за същото време, за което и с оригиналния ключ. Давали се под наем седмично. Това легенда, но факт е че преди 2 седмици на нашата улица имаше 5 апартамента обрани за 1 ден. В блок на прияел 8 апартамента за 1 ден. Взимат само пари и злато. Всичко друго е лесно проследимо и ненужно евтино.
Та с две думи, като продължение, вратата е без абсолютно никакво значение за "истинския" крадец. Той не би тръгнал да я разбива, ще я отключи. Тия дето разбиват са наркомани и най-долна паплач. Те пък са толкова прости, че всяка малко по-дебела врата би трябвало да ги изплаши.
След обира в съседа на етажа, сложих допълнителна брава - Герда. Уж за момента това било единствената дето не са ѝ намерили цаката още. Ключа прилича на тръбичка с вдлъбнатини и кухо в средата. Много е голям (по-дълъг е от касовия) и не особенйо удобен. Резе - т.е. не основна брава а допълнителна с монтажа е 250 лв. Основна с монтаж мисля, че беше към 400 лв. но може и да бъркам.

Съвсем с 2 думи - вземи си красива и удобна врата, сигурността на всяка ще е достатъчна срещу смотани крадци. Вземи си и брава на която да става стандартен патрон, а не изчанчена, защото патроните се сменят, бравата е скъпото. И ако решиш - вземи сдопълнителна Герда, като резе и готово.
Spokoiniq - майстор
Кажи си модела на Гердата и виж в таблиците в линка как благо я отварят, ще се разболееш просто :lol:
kons - напреднал
Всичко кодирано, криптирано, може да бъде декодирано или декриптирано, въпросът е на каква цена ;-), дали си заслужава борбата ?

Разгледах линковете които си дал, интересно ми беше да видя как се отварят касовите брави, все се чудех и забравях да проверя ;-)
Има и за въпросния abloy protec - само че не как се отваря, а как се разпробива ;-)), готино клипче ;-))
dundurma - специалист
най-евтино излиза застраховката
къща ,оценка 200000 евра с най-високо ниво на застраховка+препикаване от куче :lol: :lol: :lol: 765лв на година
todor_velikov - специалист
dundurma написа:
най-евтино излиза застраховката
къща ,оценка 200000 евра с най-високо ниво на застраховка+препикаване от куче :lol: :lol: :lol: 765лв на година
грешно,грешно ,грешно ,ей хора тоя интернет за какво го ползвате ,не четете ли,застраховката не важи ако няма взлом,тоест ако отворят с шперц вече даже и полицията не идвала :shock:
karamundi - специалист
според мен по простичките механизми и изобретения за заключване са по трудни за апашите.например един колега си сложи резе със централно от кола отваряли са му бравата ама резето не простичко нали :wink:
niki_sap - специалист
От таблицата не можох да разбера - подразбирам руски но ми се губят някои думи - "Высверливание". В крайна сметка май не са я отворили? Поне в статията пише "Выводы: Хороший замок с высокими охранными свойствами."
Както и да е - не си правя илюзии, че съм си купил неотваряема брава. Ако сега не се отваря следващата седмица и на нея ще й намерят цаката. Проблема не е дали ще влезат, щото ако решат влизат със сигурност, проблема е колко време ще им отнеме за да влезат и съответно да преценят, че не си заслужава риска.
Spokoiniq - майстор
това е разпробиване по нашему
ulf
Руски сайт с тестове на брави и заключващи механизми
http://kriminalist.com/
Здравейте. Много благодаря на всички, писали мнения по темата.
Бих искал да коментирам следното:

Към kons: Аз доста се чудих дали да има смисъл от ел. заключване и твоят пост е особено полезен по тази тема. Не знаех, че при ел. заключване има външни изводи. Тове съвсем не е добре. Тъй като от доста време любителски се занимавам с алармени системи, научих, че е недопустимо която и да е част на дадена защите да е достъпна отвън. Така може някой злонамерен да пусне импулс с високо напрежение и по проводниците да елиминира цялата система. Дори в един сайт пишеше, че трябва да има и достатъчна екранировка, за да не може импулс да се предаде по индуктивен път (например през вратата, на принципа на трансформатор).
Може би най-великото на ел. заключване, е че апашът не знае за него (освен ако цял ден не следи собственика).
А хитрото е, че само се заключва, след като вратата се затвори. Да си призная, на мен ми се е случвало 2-3 пъти да оставя пусната аларма, но отключена врата, а също и да заключа някои вътре без да искам. А ми се струва, че не съм чак толкова изперкулясал.
А вратите на Солид по мое мнение са 2рите най-скъпи на пазара, обаче са с 1.2 мм ламарина само отвън. А все пак очаквам вратата да пази и от наркомани и други взломаджии, които не разбират от брави. Пък за 20-30 % по-ниска цена може да се намери врата с 1.5 мм от двете страни. Не знам дали има смисъл да е от двете страни обаче.

Към Spokoiniq: Линковете са доста полезни. А този със сравнението на бравите е добра отправна точка за избор на брава или патрон.

Към niki_sap: Мисля, че Герда е най-доброто решение за втора брава. А тя си трябва. Рано или късно, каквото и велико заключване да има на основната брава, ще му се намери майстора, а като са две – вероятността намалява. Освен това предполагам, че крадците също си имат форуми и някои като надхитри дадено заключване, скоро и другите апаши разбират.

Колегата todor_velikov е съвсем прав – отварят касовите брави без драскотина, тогава няма взлом. Няма и обезщетение.

Към karamundi: Съгласен съм. Но по-скоро ми се струва, че е полезно не това, че нещо е просто, а че е нестандартно и крадецът няма готово решение за него.

И за да внесем смут и в спокоините души на хората с патронни заключвания, вижте това (няма само тези с касови брави да се стряскат):
http://www.youtube.com/watch?v=QS6LuG30KKI

Тук пък можете да видите Теория на бампирането
http://www.youtube.com/watch?v=7xkkS2p7SuQ

Не толкова елементарно отваряне на брава Мотура
http://www.youtube.com/watch?v=RylK5wKoyrc

По повод на падащия праг – мисля, че има смисъл, защото през процепа спокойно минават хлебарчиците, любезно отгледани у съседите, и започват да домуват у нас. Някой от Вас има ли падащ праг да сподели дали стига до съвсем края на крилото или остава дупчица за обмяна на гадинки.

Дали ще се намери някой, който да изкаже мнение за здравината на ПДЧ и МДФ.

Аз отивам да сложа резе с касов ключ на пощенската кутия, че все ми крадат листовките с промоции на кисело зеле... :lol:

Тема "Трудният избор на входна врата - Какво ни трябва и какво не?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: