Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
solo5 - майстор
velsi написа:
Само това лято съм монтирал към 2000 кв. м. дограма Саламандър. Повярвай ми, много е добра.
Вярно е, много е добра :roll:
martycool - напреднал
В къщи на единия етаж е REHAU а на другия Profilink. Мога да кажа, че Профилинка превъзхожда Рехауа по изолационни свойства.
elivassileva - напреднал
Аз си сложих Шуко, страхотна е ....Цената е колкото на Ролпласт, но качеството 100-пъти по-добро . Поръчах си я от Алу-пласт. Много съмм доволна.
ozimen - специалист
на моя строящ се апартамент фирмата ще слага VEKA пвц система.някой има ли наблюдения за нея
MASTER - специалист
martycool написа:
В къщи на единия етаж е REHAU а на другия Profilink. Мога да кажа, че Профилинка превъзхожда Рехауа по изолационни свойства.

А сега, и експерт от IFT е имало тук :-D

За такива мнения обикновенно се казва - "Тати уби коча с правата лопата"
tottenham - специалист
мога само да допълня, че РЕХАУ, е супер. Разликата е огромна в сравнение с други марки.
velsi - Почетен майстор
Да бе. Супер било. А кои други марки имаш или поне си виждал?
MASTER - специалист
Малко е куцо да сравнявате "марки" Някак си непрофесионално звучи.

Рехау, кактои всички други световни производители правят материали, които надхвърлят всички изисквания.
Освен това няма никакви разлики между аналогичните продукти на различните фирми.
Например 60 мм трикамерно Рехау и 60 мм трикамернен Алиупласт са абсолютно аналогични. Даже се съмнявам дали повечето "специалисти" ще познаят кое кое е.
Същото може да се каже и за всички останали три камерни 60 мм профили - няма значение дали са на Тисен,Века,Кьомерлинг,Трокал, или още каквото се сетите.
Разликите ги измислят маркетинговите отдели - нали затова им плащат.

По важно е кой ще изработи, и кой ще монтира. В някои случаи може от доста семпли прогили да се получи перфектно изделие, а в други - от перфекти профили изделието да не е годно изобщо за употреба
velsi - Почетен майстор
MASTER написа:
По важно е кой ще изработи, и кой ще монтира. В някои случаи може от доста семпли профили да се получи перфектно изделие, а в други - от перфектни профили изделието да не е годно изобщо за употреба
Абсолютно съм съгласен, дори някъде вече го бях казал.
tottenham - специалист
За Велси - имам монтирани други прозорци и от още 2 други профила, единият е Winkwouse, а другият не мога да си спомня. Та разликата в сравнение с РЕХАУ е голяма. Имам впредвид, че това се изравява най-вече в пластмасата. Явно другите са пестили в пластификаторите :-D и т.н. и това е видимо и съм сигурен, че едната ще "остарее" доста по бързо от другата!!!
Механизмите също са от значение!!

Тема "ПВЦ дограма - каква?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: