• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
shotik - майстор
velikish написа:
Koлегата Конак4иев пише 4е има мальк плот с правоьгален отвор-това го нямам
Този плот може и от шперплат може да се направи .Отвора ще се прореже със самият циркуляр на машината .

Имаш и л.с.
konak4iev - специалист
мога да ти ги снимам ама не мога да ги кача някой ако може да помогне да ми пише на лс някакъв скайп ще снимам и моя таван правен с такава машина само едно уточнение плота е правоъгълен не триъгълен и под него има колело с шпилка което регулира дълбочината на шарката аз съм я купувал нова в кашон може би затова ги е имало
m_markovski - специалист
Предлагат ми една такава нова машинка (в кутия, намаслена) за 350лв. Казаха ми, че е 6 операционна, има и шмиргел. Мисля че е на добра цена за домашни работи... А както виждам има и доволни от нея.
avitor - специалист
може ли да и се сложи диамантен диск на мястото на циркулярния и да се ползва за нарязване на теракотени плочки и гранитогрес?
shotik - майстор
avitor написа:
може ли да и се сложи диамантен диск на мястото на циркулярния и да се ползва за нарязване на теракотени плочки и гранитогрес?
Може би няма да съвпаднат вътрешните диаметри.
Много по-важно е ,че ако трябва да се ползва и течност при рязането става опасно от токов удар ,защото ще е трудно да се предпази електомотора ,кондензатора и ключа от вода и машината не е предвидена за такава работа.
За оборотите дали ще са подходящи незнам,на тези машинки оборотите на вала са около 3200-3500 об / м.
shotik - майстор
m_markovski написа:
Предлагат ми една такава нова машинка (в кутия, намаслена) за 350лв. Казаха ми, че е 6 операционна, има и шмиргел. Мисля че е на добра цена за домашни работи... А както виждам има и доволни от нея.
Попитай да ти кажат точно кои операции има машината.
Аз зная за пет:циркуляр,абрихт,шмиргел,струг ,борапарат,коя е шестата.
Има подобни машини и на снимка трудно се различават,има с 10 см ножове на абрихта,с 16,с 20 см.Може да са с два или три ножа.
Ако може да я снимаш ,за да я видим и бъдем по -точни в напътствията.
Есента гледах в Кюстендил една ,малко по-голяма от моята ,но цената беше 700 лв !
m_markovski - специалист
Взех я в събота след пазарлък за 300лв.
Нова, произведена 2005, в кутия, с опаковани и намаслени всички части. Машината е украинска, 700вата, 6-операционна, освен тези, които изброяваш има и фреза. Всъщност борапаратът е комбииниран с фреза.
Първи впечатления - добър замисъл, съветска изработка - грубичка е, циркулярът, длетата за струга и ножовете на абрихта не стават или поне имат нужда от заточване. Вече поръчах циркуляр. Но имам 2 въпроса - как се регулират ножовете на абрихта и откъде мога да купя нови - 100мм, 2 бр. Пробвах да рендосам дъска - трагедия, много рошава става - очевидно ножовете са тъпи, но май аз нещо не съм я регулирал както трябва...
shotik - майстор
Честито !

Снимай леглата на ножовете,за да видя какви са ,защото има различни модели.Ако са два ножа на кръгла ос и се притискат с призми,има напречни болтове с които се задава дълбочината на ножовете.
Виж със сигурност дали са два или три ножа !
Има и други модели ,на които има като изрези на ножовете и се стягат на квадратна глава.

Ножове оригинални е трудно да намериш,затова взимаш единият от тях и по магазини мамираш къде продават,мериш някой от 20 см ,купуваш го и на менгеме го стягаш между шини ,наравно с челюстите.С други две шини стягаш горното парче със стеги и с резко удряне с чук ги чупиш на две.Може и с флекс да ги разрежеш.
За заточване на изхабени потърси някъде по сервизи или при някой добре оборудван дърводелец.Има и приспособления за зааточване на ръка,но трябва да си го правиш,след това на белегия да ги загладиш ,пак има приспособления ,направени у дома,само че трябва да се намерят чертежите.
Регулирането на ножовете трябва да е описано в книжка ,ако я има ,ако няма слагаш метална линия или шина върху задната част ,зад ножовете и ги дигаш или сваляш докато опират съвсем леко отдолу линията.Трябва да са на една линия върховете на ножовете и задната част на ламарината ,която покрива оста и мотора.Надявам се да разбереш начина,ако не можеш пиши или ще се чуем по тел или скайп ,за да се разберем.
От къде си ?
m_markovski - специалист
Здравей
Тези дни пътувам и нямаше как да пиша. Освен това машинката е на вилата, а аз съм в София.
Ножовете на абрихта са 2 – на 180 градуса и се закрепват с по 2 болта и дебела метална планка с квадратно сечение. Поне така изглежда. Като се прибера ще ги снимам.
Поздави!
MamaMy - майстор
Понеже не знам нищо за едно подобно устройство, един познат ми донесе неговата книжка. Сканирах я и ви я пускам. Все на някой ще е полезна.

http://rapidshare.com/files/410459423/A ... _1U3_1.pdf
  • 1
  • 2

Тема "дьрводелска машина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: