• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
diaflin - специалист
maxuel82, аз съм от Русе, така че едва ли бих могъл да ти препоръчам фирма за поставяне на дограма, но нека споделя своя опит. Преди 2 години се наложи да подменим дограмата на малката стая , оригинално беше с 3 части от по 55-60 см. , с размери (по памет) 200х140. Изметна се и се появи дупка , та това наложи преждевременната смяна. Пообиколих месните фирми и в крайна сметка се спрях на немска дограма - Veka, пет камерна с к-стъкло, като прозореца се отваря както хоризонтално, така и вертикално, а другите две части се обединиха в общ стъклопакет(което се оказа не дотам практично решение). Равносметката две години по-късно, когато пак ще трябва да сменям дограмите е , че ще избера същата, въпреки че беше сравнително скъпа.
Моите родители смениха също няколко прозорци, но избраха по-евтина дограма, в последствие отварящата се част, на кухненския прозорец, почна да "бие" и се оказа, че обкова бил турски , давал бил дефект и прочеее ...
Моя съвет е , избери доказан изпълнител и дай малко повече пари.
Chefo77 - майстор
Аз да подкрепя колегата за разделението профил/фирма ...
Преди няколко години на единия прозорец на кухнята монтираме Blick, от фирма Аргус (може да има и цифра след името)... В гаранционния срок 3 (три) месеца ги чакахме да дойда да регулират тъпия прозорец - увисна - дойдоха, регулираха, искаха пари (само искаха обаче) и си заминаха. Месец след това се наложи отново да ги викаме за реглаж .. изобщо не намериха време. Малко след монтажа на тази дограма, монтирахме втора, на същата стая но на продължението на стената. Изпълни я приятел на баща ми, материалите същите - Blick профил, Siegenia обков ... още не е мръднала, вече минаха 7 години.
Иначе аз лично най-доволен съм от Alumil като профил, но може би много колеги ще го оплюят (знам ли) :) :)
Успех с избора!!!
stiv1961 - майстор
За една дограма много е важно какъв е обкова.
maxuel82 - специалист
pavkatay написа:
Вчера бях написал,че смесваш фирми производители и марки профили, но мнението ми някой явно го е изтрил.
'Ролпласт' е фирма производител .
'Профилинк ' е марка профили(строителна система за прозорци и врати)
Нещо явно съм се изразил неправилно или си ме разбрал погрешно ! правя ясна разлика кой прави профила и кой сглобява дограмата ! Профилинк е както казваш марка профил а примерно "ТЕОЛИНОПЛАСТ" само работят с този профил и от него сглобяват дограмата -те НЕ произвеждат профили (това е само пример) Доста попрочетох и доста неща ми станаха ясни ! Точно затова пуснах и темата -да се кажат мнения кой от коя фирма и от кой профил е доволен и от не и започвам "лека полека "да си правя някакви заключения :-D И кйолкото повече чета толкова повече сде убеждавам че не е важнма чак толкова марката на профила отколкото КАЧЕСТВОТО на изработката и монтажа !!!
pavkatay - майстор
maxuel82 написа:
! Профилинк е както казваш марка профил а примерно "ТЕОЛИНОПЛАСТ" само работят с този профил и от него сглобяват дограмата -те НЕ произвеждат профили (това е само пример) Доста попрочетох и доста неща ми станаха ясни ! Точно затова пуснах и темата -да се кажат мнения кой от коя фирма и от кой профил е доволен и от не и започвам "лека полека "да си правя някакви заключения :-D И кйолкото повече чета толкова повече сде убеждавам че не е важнма чак толкова марката на профила отколкото КАЧЕСТВОТО на изработката и монтажа !!!
Точно това имах предвид-кой произвежда и монтира.
Според мен в този случай занаятчийството и манифактурата са за предпочитане пред фабриката( имам предвид частни поръчки за 2-3 -5 прозореца, а не за 2 декара дограма на хотел)
А 'Теолинопласт' са производители ,но не само на догрма (за нея не знам).
Един от няколкото производители на профили и аксесоари за ролетни щори е тази фирма. Най-вероятно имат нещо(много) общо с 'Профилинк'
genata6 - специалист
Не знам аз бих препоръчал Саламандер !
pavkatay - майстор
genata6 написа:
Не знам аз бих препоръчал Саламандер !
Това ,което препоръчваш не е 'КОЙ' а ' ОТ КАКВО'
merakliq - специалист
С риск да е спам по темата на колегата, pavkatay какво мислиш за Q60 на ETEM
pavkatay - майстор
merakliq написа:
С риск да е спам по темата на колегата, pavkatay какво мислиш за Q60 на ETEM
Нямам никакво пряко наблюдение на ПВЦ системите на Етем, но 3 мм дебелина на стената на профила звучи много добре( профилите са клас 'А').
А иначе 'Етем' е една от двете добри системи от алуминиеви профили ,които са на пазара тук(другата е 'Алумил'), т.е. марката е добра.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "Кой да ми направи дограмата ???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: