• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
bikerider_ - специалист
Знам за 2-та вида - реакто и термопласти. Неслучайно съм написал вида в заглавието. Реактопластите не се топят. А термопластите могат да се топят. Проблемът е, че когато пластмасата е тънка, тя директно прегаря при висока температура(все пак ще използват подръчни нагреватели, не специализирани машини за екструдиране с регулиране температурата на топене)
И аз си мислих за скоба, но близо до едната бъркалка при работа има втора, а захващането на скоба предполага стърчащи встрани винтове и уши на скобата за тях. Освен всичко няма скоба с подходяща форма, която да обхване пластмасовия детайл по дължина и под своеобразния "чатал".

bogisan, има ли някъде по-малки разфасовки дуракрил? Че 40лв. за 500гр - едно че количеството ми е много и второ, че наистина накрая ще си изпрося мъмрене от поръчителката на ремонта, но няма да похарча такава сума за ремонт на тази стара бракма, вместо да купя нова машина.Имаш ли остатъчни количества, да купя от теб?

ceco78, тези лепила-смоли не си ли остават "меки" като гума, дори след напълно "втвърдяване" или имат свойства прилични на пластмасата?
pet.kan - специалист
пробвай с двукомпонентен "течен метал"
той е на епоксидна основа, има и малки разфасовки
също има двукомпонентет "пластилин" основно се ползва за запушване на течове
излива се в кофражче (или пластилинът се намазва по-дебело от необходимото)
след втвърдяване се обработва като метал-пила, шкурка и пр.
pavelari - майстор
Обади се на фирма технопласт /виж гоогле.бг/
И направо си купи от тях.
bikerider_ - специалист
pet.kan, този "течен метал" за пластмаса ли трябва да бъде? Знам, че има много видове смоли под формата на лепила, но кой точно от тях е най-подходящ в случая? Трябва ли при нанасяне на по-дебел слой да се армира с нещо за по-голяма здравина? Т.к. аз ще излея де факто втори цилиндър около съществуващия, счупен такъв, за да го стегне отвън и да елиминира шанса да се счупи отново от вибрациите при работа.

pavelari, мерси за идеята! :)
pavkatay - майстор
bikerider_ написа:
pet.kan, този "течен метал" за пластмаса ли трябва да бъде? Знам, че има много видове смоли под формата на лепила, но кой точно от тях е най-подходящ в случая? Трябва ли при нанасяне на по-дебел слой да се армира с нещо за по-голяма здравина? Т.к. аз ще излея де факто втори цилиндър около съществуващия, счупен такъв, за да го стегне отвън и да елиминира шанса да се счупи отново от вибрациите при работа.
Аз мисля, че този вариант с течния метал няма да свърши работа. Заключението ми не е крайно(по-скоро е подсъзнателно), но е базирано на известен опит с течния метал.
Едно от нещата,които ми се въртят в ума е пластмасовата бъркалка за двукомпонентното лепило от,която засъхналата вече 'чудесия' се отделя съвсем лесно(друго е един опит да капсуловам връзката на прекъснат кабел на една потопяема помпа-пълен провал).
Имам успешен опит за спиране на сълзене от автомобилен радиатор с течен метал.
bikerider_ - специалист
Аз пък след обстоен преглед на бъркалката установих, че е върможно от солидно блокче метал с размери 30х25х20мм да се изработи подходяща скоба, която да поддържа бъркалката здрава.

Остава въпросът от къде може да се намери такова блокче стомана или месинг, от което да изработя скобата?
  • 1
  • 2

Тема "Закупуване на гранули пластмаса (термопласти)?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: