Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
Илиян Илиев™ - майстор
:shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Моля модераторите да преместят всички мнения с изключение на артъровото в темата за бисери, макар че той май не говори за метални майки.

На другите ще кажа:

– Ало мазачите, кви профили и арматури, кви 5 лева? Има си метални поцинковани Т-образни майки. Не сбърквайте човека. Вярно е форум направи си сам, но вие леко прекалихте с тези побългарявания. :rolleyes: :vom:
Илиян Илиев™ - майстор
Артъре, тайна ли е кой е твоя майстор?
ArturDent - Почти Безобиден
Той ако иска ще си каже - като му прасна снимките след време и (надявам се) не е паднала мазилката. :-D
Засега не е паднала, напукана и т.н. Съхне си кротко и продължително.

Илияне нали знаеш как се плаща на мазач?
Слагаш банкнотата на измазаната стена, върху нея мастара.
Ако банкнотата остане - майстора си я взема. Ако има кривини - банкнотата отлита.
Бат Иво - специалист
Илиян Илиев™ написа:
:shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Моля модераторите да преместят всички мнения с изключение на артъровото в темата за бисери, макар че той май не говори за метални майки.

На другите ще кажа:

– Ало мазачите, кви профили и арматури, кви 5 лева? Има си метални поцинковани Т-образни майки. Не сбърквайте човека. Вярно е форум направи си сам, но вие леко прекалихте с тези побългарявания. :rolleyes: :vom:
Много неща има на този свят но на дали и вие господине винаги ги използвате!Форума найстина е направи си сам и поради това човек които нее мазач не би си купил майки за професинален такъв.За мен е глупаво ако не се занимавам с дадена дейност да купя професионален инструмент за същата при положение че мога да извърша същия процес и с подръчни матеряли!БЛАГОДАРЯ !
Илиян Илиев™ - майстор
Господине, току що написахте поредния бисер. Не става въпрос за инструменти, а за консумативи. Моля не ми казвайте дали ползвате металните майки повече от един път.

И не се оправдавайте с професионалисти и любители. Човека е споменал, че за два дни маже баня без метални майки, което ще рече че не му е за първи път. Това че не я маже за един ден не го прави професионалист, но пък е на ниво много над любителите. Демек си изкарва хляба май с това нещо, което пък автоматично го причислява към професионалистите, колкото и некадърен да е. Естествено има и вариант да работи без общак, което го оправдава за двата дни мазане и автоматично го причислява към групата на героите.

Вие господине, заедно с другия господин, водейки спор превърнахте темата в бисер, бързайки да отговорите без да сте прочели добре въпроса. Само и само да се покажете като разбирачи. То не бяха арматури, то винтове с дюбели и не знам си какви профили, всичко това придружено с описание на някакъв безкраен и по тази причина никому ненужен монтаж при положение, че ще се изкарват пари от мазането на тази баня.

п.п. Мързи ме да пиша повече. Ще продължа при евентуален отговор от омазалите преди мен темата. Моля модераторите да не минават с метлата, че се оформи интересно мерене на пердашки, което от своя страна ще доведе до написване на полезни съвети, както за любители, така и за полупрофесионалисти прохождащи в мазането.
Бат Иво - специалист
Илиян Илиев™ написа:
Господине, току що написахте поредния бисер. Не става въпрос за инструменти, а за консумативи. Моля не ми казвайте дали ползвате металните майки повече от един път.

И не се оправдавайте с професионалисти и любители. Човека е споменал, че за два дни маже баня без метални майки, което ще рече че не му е за първи път. Това че не я маже за един ден не го прави професионалист, но пък е на ниво много над любителите. Демек си изкарва хляба май с това нещо, което пък автоматично го причислява към професионалистите, колкото и некадърен да е. Естествено има и вариант да работи без общак, което го оправдава за двата дни мазане и автоматично го причислява към групата на героите.

Вие господине, заедно с другия господин, водейки спор превърнахте темата в бисер, бързайки да отговорите без да сте прочели добре въпроса. Само и само да се покажете като разбирачи. То не бяха арматури, то винтове с дюбели и не знам си какви профили, всичко това придружено с описание на някакъв безкраен и по тази причина никому ненужен монтаж при положение, че ще се изкарват пари от мазането на тази баня.

п.п. Мързи ме да пиша повече. Ще продължа при евентуален отговор от омазалите преди мен темата. Моля модераторите да не минават с метлата, че се оформи интересно мерене на пердашки, което от своя страна ще доведе до написване на полезни съвети, както за любители, така и за полупрофесионалисти прохождащи в мазането.
Ако ще се заяждаме аз се оттеглям.Мери си пишката с другиго.
schuldiner - майстор
empaher написа:
Колеги искам да питам заслужава ли си да купувам и да се занимавам с метални майки и лесни и бързо ли се нивелират...имам да правя една баня работа за 2 дена ако е с майки а с тези металните ако става за 1 ден казвайте цената и как да ги нивелирам...в смисъл с гипс да ги хващам или с нещо друго..става въпрос за варозиментора мазилка в баня...ако някой е слагал и в същото време снимал да покаже....и кой са по хубави ако има няколко различни модела и къде в софия да ги търся?
Илияне, кажи ти на кой въпрос отговори?
Аз разбира се приемам критика - не веднъж съм казвал, че това не ми е специалност. Но не означава, че нямам право на мнение. То напоследък само така може да ви предизвика човек да се обадите... За да не повтарям грешката си, кажи с кое съм подвел питащия. С цената (че са под десет лева), че се оразмеряват и монтират за минути, че с винтове нивелацията е по-надеждна от гвоздеи и пилета? От различните модели съм избрал праховобоядисан квадратен 1 см, защото се намира лесно и е евтин. Ако ми кажеш какво не му е наред, ще се съобразя и друг път ще ползвам само специалните...
iva6ki - специалист
empaher написа:
Колеги искам да питам заслужава ли си да купувам и да се занимавам с метални майки и лесни и бързо ли се нивелират...имам да правя една баня работа за 2 дена ако е с майки а с тези металните ако става за 1 ден казвайте цената и как да ги нивелирам...в смисъл с гипс да ги хващам или с нещо друго..става въпрос за варозиментора мазилка в баня...ако някой е слагал и в същото време снимал да покаже....и кой са по хубави ако има няколко различни модела и къде в софия да ги търся?
И аз да драсна един ред :-D ако не си свършил вече работа http://www.profesional.bg/product.php?id=921 това са майките и се продават във всяка втора железария ако си сръчен за час си ги нивелирал,по лесно е особено за начинаещ не че си коват се с пирони или пирон дюбели чрез подлагане до достигане на желаната дебелина, става и с гипс ,но щом е баня не е препоръчително дори и зад плочките, при желание и за ден ще стане работата
Илиян Илиев™ - майстор
schuldiner написа:
empaher написа:
Илияне, кажи ти на кой въпрос отговори?
Аз разбира се приемам критика - не веднъж съм казвал, че това не ми е специалност. Но не означава, че нямам право на мнение. То напоследък само така може да ви предизвика човек да се обадите... За да не повтарям грешката си, кажи с кое съм подвел питащия. С цената (че са под десет лева), че се оразмеряват и монтират за минути, че с винтове нивелацията е по-надеждна от гвоздеи и пилета? От различните модели съм избрал праховобоядисан квадратен 1 см, защото се намира лесно и е евтин. Ако ми кажеш какво не му е наред, ще се съобразя и друг път ще ползвам само специалните...
Ми за сега на никой.

Ивашки гледам е отговорил що годе добре, колкото и грешки да има и в неговия съвет.

Хора(майстори), разберете и запомнете че тези майки не се коват нито с пирони, нито се полагат по подобен начин, ако ще си говорим за производителност, иначе начини много и все верни и прецизни. Човека май търси точно производителност. И май няма да я постигне докато не опита поне няколко(всъщност доста) пъти. Но за да опита му трябва правилна насока за начало.

И тук вече изниква правилната забележка на Шул, че едва ли не е нужно чудо за да се обади някой разбиращ и истински професионалист и то с правилните напътствия.

Ми така е. Повечето(не казвам всички) кадърни в своята област в определен период от форумното си съществуване са отваряли теми показвайки и обяснявайки това-онова. Едни са станали важни, други са си останали нормални, но и едните и другите като че ли са забравени. Е, не на всеки му се обяснява едно и също нещо по няколко пъти. Даже днес реших да направя снимки(макар и с ниско качество) за онагледяване на процеса преди шпакловката. То не че съм онагледил кой знае какво, но го направих с надеждата, че човек искащ да си направи шпакловката сам ще попита и ще се завърже дискусия, която да обясни всичко не само за него, а и за всички след него.

Предишните ми постове не са написани с цел да се заяждам нито с теб, нито с бат Иво. Просто споменах няколко недопустими грешки при професионално мазане опитвайки да го направя с подобаващото уважение към непознати хора. Ако е прозвучало по-остро, то е защото си ми е остър езика, а не защото не уважавам желаещите да помогнат. Иначе и на двама ви идеите са перфектни за направи си сам мазилка. Аз дори не бих се и сетил, но при мен си е професионално изкривяване.
boltik - специалист
Абе то става много-право с тези ламаринки,обаче кой ще му ги невилира на човека.Той ако знае как се нивелират,въобще няма да пита.Тези нещица се използват при машинно мазане и си остават там.При неговият случай по-добре да ползва арматура,че по лесно се невилира.Има и други начини за пускане на майки.В мазилката това му е майсторлъкът,да си пуснеш майките правилно.

Тема "Метални майки за варова мазилка ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: