Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
ZEDYCUS - майстор
Здравейте,да не отварям нова тема, ще питам тук. Ремонтирам стар автомат за врата- Justror с изтекло хидравлично масло от разбити втулки, та не знам колко х-но масло трябва да долея. Стругар ми направи нови втулки от бронз вместо старите пвц, намерих и опръстени , но с маслото закъсах.
Обикновено от хидравлична уредба на кола, дали ще стане и колко трябва да се долее. :?
Minkov - специалист
november написа:
Здравейте колеги,бихте ли ми препоръчали автомат за врата, който да не се налага да се настройва спрямо температурата,или поне на 2 пъти в годината?
Нямам представа дали има такова нещо,но определено сегашния не върши работа,защото няма кой да го върти постоянно.
:supz:
Има такъв автомат, с вградена температурна компенсация на скоростта на затваряне. Вече монтирах 4 такива. Работят перфектно, нищо не пипаш целогодишно.
Цена - 180 лв./1 бр.
Освен настройките, които имат автоматите от по-ниския клас, на този може да му се натяга пружината, така че да контролира врати с по-голяма площ.
Minkov - специалист
Gek написа:
..... Въпроса ми е следния: след като автомата е толкова "марков", скъп и т.н. има ли някаква защита от изтичане на хидравлично масло ако евентуално някои се улее от въртене на тия болтчета? В смисъл да развие и да текне масло.
Автоматът е много як.
Следващите 10-тина години ще спиш спокойно.
Gek - специалист
Сега видях, че доста се е писало по моята тема та реших да допълня. Значи автомата го монтирах още лятото (когато писах първия си пост). За сега се държи перфектно, ама наистина перфектно. При силен вятър ако отваряш вратата и вятъра е поеме тя засилва усилието на отваряне при резки пориви. При затваряне точно преди края на цикъла забавя, почти спира и после за момент придърпва за да щракне бравата. Един път я регулирах веднага след монтажа и повече не съм я бутал. Зимата никакъв проблем. Между другото вратата е доста масивна, желязна, тежи около 100 кг, то затова и заложих на по-скъп автомат, за сега се оправдава инвестицията. Ако поне 5 години няма да има проблем мисля че си струва. Старите автомати ги сменяхме на 1 година, те че не бяха маркови и правилно оразмерени е друг въпрос....
Колеги здравейте, голям избор на горни и подови автомати за врати, особено на Дорма, може да намерите в онлайн магазина на Аксес Новело - https://access-novello.com/category/766 ... vrati.html, пазарувах няколко пъти онлайн и останах доволен - имат ги на склад на много по-добри цени от строителните хипермаркети и на другия ден от заявката си го получаваш. Успех :supz:
hidrazin - майстор
Ибане, ма ти си много тъпо парче бе. Направо като галош. :lol:
:partyman:
Andri01 - майстор
Ами той,сайта стана тъп,с новите чорбаджии.Една тъпа реклама повече или по-малко,нищо не променя :)
gogo7777 - майстор
Никакви "бизнесмени" не допускате у форума, ейййй.......ми човека ся гладен ли да стои :)
hidrazin написа:
Ибане, ма ти си много тъпо парче бе. Направо като галош. :lol:
Да та Ибе, който те ФанИ в устата :lol: :lol:
hidrazin - майстор
gogo7777 написа:
Никакви "бизнесмени" не допускате у форума, ейййй.......ми човека ся гладен ли да стои :)
Ми тая тъпа селяндурска пръчка как да изкара пари бре? :lol:
Тоя е бизнесмен колкото баба ми разбира от духова музика...

Тема "Въпрос за автомат за врата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: