• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
Тани - модератор
Проблема определено е при тебе - не можеш да си настроиш фотоапарата. Погледни детайла на снимката там където е фокусирал фотоапарата . Обясни ми стъпка по стъпка как правиш една снимка откакто си вдигнал апарата и си го насочил натам , накъдето ще снимаш!

Прикачен файл

DSC00567-1.JPG
DSC00567-1.JPG (57.69 KиБ) Видяна 2645 пъти
PalmRunner - помощник
На повечето фотоапарати, включително на моя PowerShot G12, пълният Авто режим е пълна катастрофа. Приоритет му е да снима без светкавица с аргумента че се получават по-реалистични снимки. При теб случая май е подобен: детайлите и шума са нормални за ISO 400. Не е ясно само защо светкавицата не е сработила. При скорост 1/8 сек, няма как да не размажеш снимката, освен ако не снимаш на статив. Под 1/30 сек имаш нужда от статив или от хирургически спокойни ръце. В противен случай – светкавица. Да не би да си я забранил на тази снимка? Пусни я на авто и апарата би трябвало да я използва и да избере по-ниско ISO. Ако не го прави - забравяш автоматичния режим. Включваш си апарата на Р (програм), който е полу-автоматичен, т.е имаш контрол над някой настройки, избираш по-ниско ISO – например макс. 200, включваш светкавицата на авто и снимаш смело.
Тази снимка е правена на сравнително тъмно място. На светло, би трябвало да ти излизат много по отчетливи и ясни, защото апарата би трябвало да избере по-ниско ISO.
vvventsi - специалист
виж една друга в мрачни условия е правена януари но въпреки това е с ISO-125 скорост 1/250 автоматични настройки

Прикачен файл

9.JPG
lecki - специалист
Аз обикновенно снимам на автомат (Интелигентен) но съм
пробвал всякакви настроики като имаше ефект но беше слаб.
Светкавицата даже съм я сложил на наи-силно.
vvventsi - специалист
светкавицата на автоматичен режим ли е? виж какво пише за твоя фото апарат цитатОт известно време производителите на фотоапарати измислят всякакви, по скоро маркетингови, отколкото иновативни решения за реализирането на по-големи продажби. Sony разбира се не са изключение. На 22 март те представиха своя Cyber shot W270, който се предлага в най-различни цветове - светло и тъмно син, сребрист, златист, черен, ярко червен. Апаратът е с 12 мегапиксела, с добър варио-обектив (28-140мм) и отлично HD видео. Нещото, което прави W270 привлекателен е интелигетния снимачен режим. При него апаратът избира перфектните настройки за дадена "сцена" и така снимките винаги са с максималното качество, което можете да постигнете с него. Чрез новият Bionz процесор бързото стартиране, фокусиране и записване на снимките са факт. Тук е мястото да споменем и за шумоподтискането в този мадел на Сони. Изключително ниски нива на цветен шум. Няма ги познатите шарени "парцалчета" изпълващи кадрите още на 400 ISO. пише че шума не трябва да го има,не знам от какво е
PalmRunner - помощник
Аз фотоапарат с читав авто режим не съм виждал, даже и на DSLR са напълно неизползваеми пък какво остава за една сапунерка. Значи при моя Канон, дето пак е сапунерка ама уж се води High-End Compact, на слаба светлина и пълно Авто се случва тава, че скоростта дори да падне до 1/15, светкавицата пак не се включва – пълна щуротия. Естествено, повечето снимки излизат размазани.
Ако пък се включи светкавица, нормално е човек да очаква ISO-то да падне почти до минимум. И това не се случва, праска си снимки с ISO-800 и светкавица и хич не му пука. Пълна трагедия – използваемо е само при достатъчно силна светлина.
vvventsi - специалист
моя когато скоростта почне да пада по 1/40 и си пуска светкавицата ,ако и тя не му стига почва да си вдига ISO то ! ето две снимки снимани сега на лампа,и двете са на автоматични настройки ,едната е на автоматична светкавица която се включи сама ,а другата е на изключена светкавица и двете апарата ги направи с ISO 400 дето е със светкавицата е със скорост 1/40 а дето е без е със скорост 1/25 при нея ми мигаше ръчичката която ме предупреждава че може да стане замазана!

Прикачен файл

2.JPG

Прикачен файл

1.JPG
lecki - специалист
Един познат имаше Sony W55 (ако не се лъжа) правеше перфектни снимки
на автомат.
PalmRunner - помощник
vvventsi написа:
и двете апарата ги направи с ISO 400
Според мен това не трябва да го прави. Със светкавица, спокойно би могъл да снима на ISO-200 или даже 100, при което шумът почти няма да се вижда, а снимката няма да излезе тъмна. Пробвай пак същата снимка със светкавица ама намали ръчно ISO-то на 100 или 200. Мисля че няма да излезе по-тъмна, а зърнестия и цветен шум в долния ляв ъгъл (на бялата тръба) ще намалее значително.

@ lecki: Има и друг ефект: Преди този Канон G12 (10 МР) имах друг – А80 (4 МР). Бях много доволен от него и като започнах да снимам с G12 отначало и аз имах това усещане че прави много шумни снимки. Това обаче е измамно – всичко идва от по-високата резолюция. Няма да навлизам в подробности, но мога да ти препоръчам да снимаш един и същи обект в едни и същи условия с двата апарата (стария и новия) и после да сравняваш. Ще видиш че усещането, че старият ти е правил по-добри снимки ще изчезне. Споко, според мен нищо му няма на апарата, просто избягвай Авто режима.
vvventsi - специалист
ето и със ръчно ИСО 100 и една друга на дневна светлина на автомат,снимките не стават по тъмни с по малко исо ако разстоянието е малко 1-2м за по голямо обаче почва да си личи че са по тъмни

Прикачен файл

3.JPG

Прикачен файл

6.JPG
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Фотоапарат Sony W270 слаба детаилност" | Включи се в дискусията:

Сподели форума: