Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
pavkatay - майстор
tarlyo написа:
Провери с рулетка дали касата не е като буре в средата. Ако втората част на вратопрозореца не е отвесирана като хората и е дръпнала касата на вратата, зимата насрещниците изтърват, а лятото държат "на косъм".
Това е напълно вероятно.
Сетих се за по-късия делител, защото съм срещал такава изработка (с 5мм по-къс), но ако в този случай монтажниците не са проверили вертикалите по двете оси са монтирали ромб вместо правоъгълник и оттам се получава бъчвообразна каса.
Решението е единствено премонтиране.

пп Срещал съм трапецовидна каса. Там осирането е още в цеха .После монтажника и той се е изпуснал, 'щото е видял зор...
MASTER - специалист
tarlyo написа:
Провери с рулетка дали касата не е като буре в средата. Ако втората част на вратопрозореца не е отвесирана като хората и е дръпнала касата на вратата, зимата насрещниците изтърват, а лятото държат "на косъм".
То е ясно, че е това :-D
Другия вариант е вратата да няма делител и да се свива на "седло", или ако има делител, той да е по къс. И с това долу горе се изчерпват вероятностите.
Без съм врачка, е ясно че става дума за фрапиращо осиране. :-D

Все пак съм склонен да заложа най много за преебан монтаж на касата
Gacony - напреднал
Как да проверя с рулетка дали касата не е като буре в средата? Това за буре в средата хич не го разбрах, но измерих разстоянието на касата в различни точки /широчината/. В горния край е 63 см, в средата /проблемната част/е 63.5, малко по-надолу стига до 64 и най-долу е 63.5 сантиметра. Премерих и самата врата външно по същия начин. Започва в горния край от 61.5см, в проблемната част е 61 и в долния край пак отива на 61.5. Явно е кофти изпълнение. Не си спомням дали пазя гаранционната карта и колко години е гаранцията обикновено. А и фирмата може би вече не съществува. Кой знае. Явно трябва да викна някой познат, който се занимава с дограми.
P.S. Пропуснах да кажа, че вратата е захваната с винтове за неотваряем прозорец. Може би това е важно
'P.S. Пропуснах да кажа, че вратата е захваната с винтове за неотваряем прозорец. Може би това е важно"
ГОЛЯМЯ КЪРТЕНЕ ЩЕ ПАДНЕ...от къде си?
VLADO66 - майстор
Пусни един мастар да видиш кое е криво-вратата или касата.Аз подозирам че е вратата.Шиповете колко влизат в насрешниците -ако е малко премести насрещниците надолу с по 1 см-Става лесно с звезда отверка развиваш винта и местиш.
boreto1 - специалист
Не съм много вещ,но като гледам да не би в цеха при бързината да са забравили да сложат метален профил в вертикала на вратата и да са я залепили тъка и сега да се е отметнало.Ако не е проблема в монтажниците
Gacony - напреднал
Румен Александров написа:
'P.S. Пропуснах да кажа, че вратата е захваната с винтове за неотваряем прозорец. Може би това е важно"
ГОЛЯМЯ КЪРТЕНЕ ЩЕ ПАДНЕ...от къде си?
От София
Gacony - напреднал
Благодаря за съветите, но за момента няма решение. Местих накрайниците, ефект няма. Когато се регулират панти на дървено шкафче, долната като развиеш винта за регулиране, вдига долния край и горния се измества. Мисълта ми е коя панта, долна или горна, да натегна или развия, за да може горния край да се отдръпне посока пантите. Като съм теглил черта с фулмастер при затворена врата и после я отворя, се вижда че в горния край разстоянието врата/край на касата е по-малко /3.4см/ отколкото в средата /4см/. Та ако мога да я изместя и в горния край да стане 4 сантиметра, дано пък да има ефект. Не зная има ли решение някък си като завъртя ръчката да има съпротива /трудно да се затваря/, та по този начин да прибере средната част, където е процепа.
boreto1 - специалист
Земи откачи крилото и премери касата на всякаде ,прегледай и крилото -виш дали е касата и прозорците са на една равнина може и там да са я напънали с дюбелите и да е мръднала.А може и крилото да е от друг пистолет-което често се случва и са го нагодили там и тва е. тъка че трябва си монтажник да ти я погледне
Gacony - напреднал
boreto1 написа:
Земи откачи крилото и премери касата на всякаде ,прегледай и крилото -виш дали е касата и прозорците са на една равнина може и там да са я напънали с дюбелите и да е мръднала.А може и крилото да е от друг пистолет-което често се случва и са го нагодили там и тва е. тъка че трябва си монтажник да ти я погледне
Ще викна майстор. Не е фатално, понеже съм затворил терасата с плъзгаща се алуминиева дограма и няма директно навяване. Аз от 5-6 години съм така и едва тази година забелязах. Дали е изметнало или през цялото време е било така, не знам.
Благодаря за съветите!

Тема "ПВЦ REHAU врата има процеп около дръжката, която я затваря" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: