• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
Zdraveite, pisha s edno pitane, kak moje da se montira prostor? Apartamentut ni e panelka i nqmame terasa, puk i dogramata e mnogo kofti, zashtoto prozorecat koito se otvarq samo e sreden i se otvarq ot polovinata na goleminata mu i se chudim kak moje da stane. Ako ima nqkoi ideika kak moje da se montira
#-o
al4o - специалист
dycity написа:
Zdraveite, pisha s edno pitane, kak moje da se montira prostor? Apartamentut ni e panelka i nqmame terasa, puk i dogramata e mnogo kofti, zashtoto prozorecat koito se otvarq samo e sreden i se otvarq ot polovinata na goleminata mu i se chudim kak moje da stane. Ako ima nqkoi ideika kak moje da se montira
#-o
Като идея №1 Пиши на кирилица :evil:
bulhomes2 - майстор
Тук се пише на кирилица. Едва ли някой ще ти отговори на латиницата. Пробвай пак!
Извинявам се много! Питането ми е как да си монтирам простор? Апартаментйт ни е без тераса, а прозорците са ПВЦ, но са кофти, защото са голями и само средният се отваря и то от половината на големинага и. На 9 етаж сме и мисля че монтирането ще стане много трудно. #-o
bulhomes2 - майстор
Няма да обсъждаме естетичността, защото няма такава, а как да стане.
Как бих го направил аз.

Първо бих си направил винкелите за самия простор. Бих ги направил и по трите оси - x, y и z, като едната ще е по-дълга за въжетата на простора. Да приемем, че Х ще е по-дългата. Y ще бъде закрепена за вертикалната част на PVC касата, а Z - за хоризонталната. Бих направил и усилващи диагонали между осите, които да не позволяват да увисват въжетата.

Свалят се стъклопакетите на крайните прозорци. Свалят се като се вкарва нож в средата на единия от по-дългите стъклодържатели, между стъклодържателя и черчевето - между най-десните цифри 20 и 58 на схемата по-долу. Тя е на отваряемо крило, но и на неотваряемите е там. И се измъква стъклодържателя от каналите си. След като се извади първия, другите вече и от краищата могат да се почнат да се вадят и без нож (щото ножа си оставя щети). Като се махнат стъклодържателите стъклопакета вече лесно се сваля.

Винкелите бих монтирал с видии за касата. Но така, че да достигнат и металния профил в нея. Тоест - първо пробиване с тънка бургия до достигане и пробиване и на метала. На снимката по-долу се вижда профила (обърнатото щриховано П)
Изображение

За обратния монтаж на стъклопакета мисля не е нужно да се обяснява...
Последна промяна от bulhomes2 на пет мар 18, 2016 9:27 am, променено общо 1 път.
Много Ви благодаря, ще се пробваме да го направим ако не стане ще си поровим да намерим някои които разбира
  • 1
  • 2

Тема "Монтиране на простор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: