Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
quietmadness - специалист
Възможно е, но не пише никъде, че е за изливане при ниски температури.
А за други продукти пише до колко под нулата помагат дори.
fox_vt - майстор
Не текоцит Б а текопласт Б в тоя каталог е над текоцита http://www.tekom-bg.com/Files/56Produkt ... 82011g.pdf
Ясно за Текoпласт B даже вече съм го взел, след като по телефона от магазина ме увериха, че нямат добавка за водоплътност. :-D :-D
Звъня на Теком и те казват: Абе тия трябва да имат.
Звъня пак в магазина (все пак целия град имам да пресичам не ми се ходи до там за да ми кажат, че няма):
- Имате ли Текопласт B (този път се усетих да питам за името, което би трябвало да има на етикета) ?
- Какво да имаме ...?
- Текопласт B?
- Ааааа имаме от 6 и 20 л тубата.

Изобщо хабер си нямат какво продават. Как ги взимат на работа незнам.
Както и да е.

Коментара беше за Текоцид.
"Използва се при направата на бетон с повишено изискване за мразоустойчивост."
За втвърдения бетона ли е или за момента на изливането?
Щях да звънна на Теком да питам, ама като звънна обикновенно на някоя фирма и почват да говорят за едни количества все едно имам строя цял комплекс. Като разберат, че става въпрос за дребен краен клиент и гледат да ме разкарат.
Затова обичам да е написано в спецификациите, така няма нужда от разговори и някой да ми маже ските.
fox_vt - майстор
Ами да ти кажа вече 11 години работя на бетонов възел и съм дал хиляди м3 бетон но зимата сме използвали единствено текозим която е противозамръзваща добавка ускоряваща втвърдяването на пресния бетон.Тая въздуховъвличащата не сме я ползвали досега.Но ще ти кажа и друго фабриката в която бачкам произвежда също и бетонови изделия като мисля е най голямата във северна българия както и да е де та тротоарните вибрирани плочки се правят със текопласт Б,а вибропресованите плочки които сега навлизат се правят със водоотблъскващ силикон на ребафоб-точното име на силикона не можа да ти кажа в момента.Та мисълта ми е че текопласт Б е най подходящ за теб,и ще си позволя да дам още някой препоръка за дворната ти плоча-гледай класа на бетона да е минимум B20K2 колкото по нагоре толкос по добре но и по скъпо,възможно по гъст и в никакъв случай не гладете с мистрии и метални маламашки само с дървена греда да се уплътни и после с дървена маламашка ако така се казва де.Идеята е да не искача водата отгоре защото след време почва едно лющене и край с плочата единствения вариант е нова.
Хаааа ясно що единия ми съсед разправя, че във фирмата им някакви са направили над 1000 кв. и после шлайфали бетона, а година по-късно всичко шупнало.
fox_vt, явно си напред с материала по въпроса, трябва ли да намаля количеството вода, че никъде не пише по този въпрос за Текопласт B?
fox_vt - майстор
Кое не пише по въпроса ?За текопласт Б пише че намалява направната вода с еди колко си % то повечето химии я намаляват де един вид където пише супер пластификатор значи че може да се работи бетона при доста по малко вода от необходимото.И да напомня пластификатора ( химията или текопласт Б то при твоя случай) се слага на земно влажен бетон или полусух така да се каже и после се добавя останалата вода иначе се разводнява бетона.То колко съм напред е трудно да се каже просто искам да изкажа препоръки които съм ги преживял опитно през годините все пак това за в момента ми е работата и да допълня дворна плоча както си я направиш така ще я гледаш доста години напред :roll:
fox_vt написа:
както си я направиш така ще я гледаш доста години напред :roll:
Те това ме притеснява щом не трябва да я заглаждам много, дали после ще става за гледане :-D :-D :-D

PS
Голямо набутване май ще излезе. Да бях прочел първо мерките за безопасност. То за да работя с това чудо на химията трябва да съм облечен с пълен комлект химическа защитита от казармата и да изхвърля алиминиевия мастар.
После да се спъвам в неравности докато не направя я замазка, я плочки.
fox_vt - майстор
Ааа не така може да се заглади със дървена маламашка не става гладко като със металната но няма да има неравности.Във големите магазини от рода на метро практикер и др се загледай във пода като огледало е равен лъскав абе чудо.И е заглаждан със машина имаща метални перки но тънкоста е че посипват бетона със специална посипка и тогава шлайфат и тая посипка укрепва горния слой.Навремето това се правеше с цимент.И все пак може да си я загладиш със алуминиевия мастар все пак но не трябва да допускаш да искочи прекалено много течност отгоре което се постига ако ти е по гъст бетона.
Е, времето ще покаже.
"Майсторите" казаха, че става ужасно и го минаха с металната маламашка.
fox_vt - майстор
Ако не е рядък бетона може и така фатката е да не искача вода отгоре иначе напролет пиши как е положението.

Тема "Добавки за бетон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: