Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
torbalan - Дървен философ
zlatko64 написа:
Ами LG? А това Беко, не е ли ...хм, гърчава марка. Впрочем благодаря за отзивите.
Ами не знам колко е гърчава...
Имах много добри впечатления от уърпул и като ми омръзна старата (все още пере при баща ми) си купих нова - не най-скъпата, а втората по цена...
Ръждяса ама ръждяса... отврат... Иначе бетон - работи без грешка, обаче много грозно ръждяса...

Следващата, която съм решил че ще купя, ще е Беко... Имам познат собственик на сервиз за бяла техника, та него питах - каза, че като качество/цена нямали конкуренция към днешна дата...
zlatko64 - специалист
Тъй. До тук става ясно, че Горение е фаворит. Други идеи? БОШ, АЕГ, м?
Chefo77 - майстор
zlatko64 написа:
Ами LG? А това Беко, не е ли ...хм, гърчава марка. Впрочем благодаря за отзивите.
Беко просто ти е бедна фантазията колко корава техника правят. Имал съм пералня (Санг, но е Беко в друга опаковка) и телевизор, на вилата имаме хладилник с фризер. След 6 години здрав (АМА ЗДРАВ) тормоз и никакви признаци, че имам пералня за 389 лева вкъщи, разби лагери и след 2 месеца гръмна нещо по платката. Взех си отново Беко (старата все още е на ремонт) и си пуснах гаранция до 60 месеца и стигнах 499 лева. И е 45 санта, 1000 оборота, отложен старт и 6 кила. И след като свърши живота на тая пералня, ако всичко е било ОК, ПАК ще си взема Беко, щото ми писна от консултанти, сервизни техници и т.н. дето препоръчват каквото им кажат, от което има келепир и каквото на тях им харесва на визия. Особено пък Индезит - как така се късат да ги рекламират, пък в сервизите всяка втора пералня е Индезит ...
Колкото и да ви изглежда смешно, Беко са един от лидерите по качество-цена от това, което се продава в България. Една от малкото компании, за които не сме трета (не втора, а трета) ръка потребители. Бош и АЕГ са хубави марки - спор няма, но няма да дам 3 пъти повече пари за нещо, което върши същата работа. Освен жената не държи по стар комунистически обичай да се фука пред комшийките :lol: :lol:
Ааа, и задължително ще е произведена в Турция.

PS: Владо, LG-тата, на които пише произведени в Корея (скъпите модели) са страхотни. Не се чува като работи и единственото, което иска, е стабилно захранване и сухо място - инвертора не харесва падовете и влагата.
Човека е решил да хвърли 2 бона за пералня... Ние Беко му предлагаме :)
Цецо - специалист
Препоръчително е казана да е разглобяем , за да е лесна смяната на лагерите след като се износят.Повечето са с неразглобяем казан.
Chefo77 - майстор
Цецо написа:
Препоръчително е казана да е разглобяем , за да е лесна смяната на лагерите след като се износят.Повечето са с неразглобяем казан.
Така е!
Но ако се следи предишния ми пост, 500 лева за 5 години са 100 лева на година. Изобщо не ме интересува дали е разглобяема - като не е, да сменят целия казан :) Ако искат и цялата пералня да сменят, все ми е тая :)
MamaMy - майстор
В природата не съществува такова нещо като "неразглобяемо". Дори има методи при които се разглобяват нещата до ниво атом :lol:
vlad0 - специалист
Моето предложение за бюджетна пералня е Candy, правят се в Италия и поне си сигурен, че жълтите ръчички не са пипали. Whirpool мисля че също се произвеждат в Европа. От Candy-то имам преки впечатления и съм много доволен.
Chefo77 - майстор
vlad0 написа:
Моето предложение за бюджетна пералня е Candy, правят се в Италия и поне си сигурен, че жълтите ръчички не са пипали. Whirpool мисля че също се произвеждат в Европа. От Candy-то имам преки впечатления и съм много доволен.
Сигурен ли си?

www.candy.cn

Италианец да прави бюджетна пералня за България... звучи малко като германец да прави фланелки за Илиянци :)
Аз попържам Уърпул... Един колега попържа точно бюджетно Канди...
Изобщо...

Тема "Каква пералня?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: