Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
mumar - специалист
За да не се получават мехурчета, бъркай в една посока внимателно- така няма да вкараш въздух.
от тук е съвета http://www.bg-mamma.com/index.php?topic ... sg14955353
ами няма мехурчета! направих различни форми, някои съхнаха повече от 1 денонощие, други за няколко часа. и всичко е точно до момента в който не се втвърди всичко, след това по повърхността се появяват дупки .... може ли да е от олиото, което нанасям по формите в които отливам ...
gogo7777 - майстор
Формата (калъпа) отворен ли е или е от 2 части, които се захлупват? От какво си направил формите. Олиото за отделителен слой не е удачен.
EDI - майстор
Направи си силиконов калъп, така няма да ти трябва отделител.Или ако ползваш отделител, карай със силиконов спрей.
Привет! Благодаря Ви отново за отговорите!

Калъпите са просто чаши! Вършат ми работа, като за тестване! В момента, в който мога да излея нещо гладко ще си взема хубави форми каквито ми трябват - пирамиди , полу-сфери , конуси ... :)))

Този силиконов спрей наслоява ли се, ще запази ли оригиналната форма на калъпа?

Силиконовите калъпи достатъчно твърди ли са за да запазят оригиналната форма? :)))
Освен това нямам никаква представа как да си направя такъв калъп ... :)

Поздрави! :)))
EDI - майстор
Спрея е тънък, запазва релефа точно.Ами запазва формата, ама все пак зависи от самия детайл.Аз по принцип си отливам понякога разни неща, но не са големи като обем.Ползвам зъболекарски дву или трикомпонентен силикон, дето правят отливки за зъби.Не е скъп, не е и евтин, средна работа.Правенето класически.При малък детайл, може калъпчето да не се отделя.При по-голям си правиш каса на две части и така.Едно време, преди 89-а полиестерна смола, ускорител и втвърдител си вземахме от завода за полиестерни влакна в Ямбол.Сега гледам, че се продават разни смоли, гледам, че вече има ускорени, само втвърдител се добавя, но качеството честно казано, въобще не е такова, каквото беше.
gechev - специалист
Да питам и аз. Полиестерните смоли с какво се разтварят и как може да се постигне ниска температура при реакцията?
gogo7777 - майстор
Естествения разредител е спирта. Може да се ползва ацетон или коресилин (но само на Мегахим Русе) За стягането съм писал по-горе (не слагай ускорител).
zLO - специалист
Здравей, smileforme!
Би ли ми казал от къде си купи полиестерната смола и каква е цената й?
Привет zLO,

смолата си я взех от Балкан Консулт Комерс, намират се на улица Костенец (срещу гараж Земляне)

Смолата струва около 5,50 лв / кг

Аз си взех 2 кг + 100 мл втвърдител + 100 мл ускорител за около 14-15 лв ... :)))

Иначе имат баки от по 18 л за 85 лв .. + или - 1-2 лева! :)))

Тема "ЕПОКСИДНА или ПОЛИЕСТЕРНА СМОЛА" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: