• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
dodo2000 - специалист
В крайна сметка банята е вече почти готова. Остава да се сложи санитарията. Обаче има нещо което не ми харесва след фугирането на плочките, но не знам кое точно не си е на мястото. Качвам няколко снимки за съвет от по-разбиращите дали виждат нещо сбъркано или пропуснато.
Изображение

Изображение

Изображение
VLADO66 - майстор
Грешки от естетическа гледна точка ли търсиш :?
dodo2000 - специалист
Точно такива грешки.
1. Вече пред свършен факт смятам, че фугите са много големи. 2 мм /2,5 мм на места/
2. Мисля че пода не трябва да е фугиран със светъл цвят цимент а с тъмен - примерно бежов.
3. Дали плочките на пода нямаше да стоят по добре ако бяха сложени триъгълно?
4. Струва ми се, че цветово не са много добре подребени плочките - подовите са тъмни, после пак два реда тъмни и след това почват светлите. Според мен може би е трябвало веднага над подовите да се сложат само светли без тъмните два реда.

Но нека все пак да чуя и вашето мнение.
VLADO66 - майстор
1.2мм.фуга е нормална стига да се спазва и да не е наплескана на места в повече като в случая.
2.На пода наклона е много странен и тези парчетии по принцип не се правят така а се смята и се реже така че да остане поне половин плочка.На калъч щеше да е по-добре-пространствено събира продълговатите помещения.Светлата фуга можеш да я минеш с фугафикс да и се позапази цвета.По-добре да беше минал с фуга с цвят на долните плочки-поне щеше малко от малко да скрие грозното нареждане на пода.
3.Цветово са добре съчетани плочките,а за нивото на тъмно и светло всеки си има мнение.
dodo2000 - специалист
Мисля, че и сега не е проблем да направя бежов цвят фугата на пода. Ще изчегъртам малко вече сложения цимент и ще може да се фугира наново. Под "на калъч" да разбирам ли именно подреждане на подовите плочки триъгълно спряно стената? И още едно питане - самата фуга трябва ли да е на нивото на плочките или да е леко по навътре?
VLADO66 - майстор
За да не стане на зебра трябва да се махне изцяло фугиращата смес-с малко няма да стане.На калъч значи на диагонал.Фугата не трябва да е наравно с плочките.
dodo2000 - специалист
Мерси за съветите. Бъди жив и здрав.
  • 1
  • 2

Тема "Ремонт в банята - необходим ми е съвет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: