Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
velsi - Почетен майстор
Нали това казвам и аз. Технологията е такава, че няма как да стане.
stiv1961 - майстор
velsi написа:
Единствено имаш шанс да избереш профил, на който има участък с нужната ти дължина, където покритието се е получило както трябва.
Ей това ме подразни :) ми май няма такива участъци от вътрешната страна на ъгловия профил :?
velsi - Почетен майстор
И аз това казвам, за да не се лута безцелно от склад на склад. По-добре да залепи фолио. Не знам за какво точно му трябва де, но в повечето случаи трябва да му свърши работа.
dokobg - специалист
Лошото според мен, е че профила го искам за да скрия фигата между ролетна щора и зида. Самият зид имаше разлика от 3 см. долу и горе и се наложи тази разлика да се компенсира от щората, като от единият край, долу е на нула, а в горния е 2 см навътре. Идеята е да за залепя ал. профил за да скрия фугата. Ако фолирам се съмнявам искрено, че ще издържи повече от 1 година, понеже е западно изложение прозореца и напича следобяд направо м.....та си е..... :) Мисля, че фолиото ще се отлепи.
Все повече започнах да се замислям, дали да не взема кафяв профил и да сложа него. Все пак няма да се забелязва от самолет :), но от друга страна пък ако мога да го направя както трябва, защо не.
VLADO66 - майстор
От фирмата от която си поръчал дограмата си купи колкото метра ти трябват объл стъклодържач и си покрий с него фугата.
dokobg - специалист
VLADO66 написа:
От фирмата от която си поръчал дограмата си купи колкото метра ти трябват объл стъклодържач и си покрий с него фугата.
Това е добра идея. Почти от нея ми хрумна да използвам подпрозоречна дъска.
velsi - Почетен майстор
Ставаше въпрос да си купиш бял винкел и да му залепиш каквото искаш фолио.
dokobg - специалист
velsi написа:
Ставаше въпрос да си купиш бял винкел и да му залепиш каквото искаш фолио.
Разбрах я тази идея, но мисля, че когато напече слънцето ще отлепи фолиото от профила.
stiv1961 - майстор
Може да потърсиш и профил за комарник, по спомен размера е 20х12 мм. Има различни цветове.

Прикачен файл

P1030423.JPG
P1030423.JPG (35.13 KиБ) Видяна 2694 пъти
dokobg - специалист
stiv благодаря за идеята. Мисля, че е най - доброто предложение до сега :finga:

Тема "Алуминиев профил" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: