Тя темата старичка
Тухли в земята ... Имаме изградена варница отпреди 30 години и не е мръднала. Не се използва - така си стои празна. Все пак го отдавам на стечение на обстоятелствата - явно няма никакви подпочвени води точно там. Конкретно за темата - изглежда ми несериозно усилването на свързващата смес при наличие на тенденция тухлите да се разпаднат от влагата в земята
... още повече с теракол. на варовия разтвор малко цимент му е достатъчен и зида става доволно як. В смисъл ако тръгнеш да го събаряш и евентуално да ползваш пак тухлите, забрави - нямат изчукване.
apel, теракола е усилен с някакви компоненти цимент (+ пясък). Да усилваш с него ... Ако ни кажеш защо ти е нужна по-силна свързваща смес, може да ти подскаже някой по-добро решение ...
?

apel, теракола е усилен с някакви компоненти цимент (+ пясък). Да усилваш с него ... Ако ни кажеш защо ти е нужна по-силна свързваща смес, може да ти подскаже някой по-добро решение ...
hidrazin написа: При мен шахтата за помпата е 1,5 х 2,5 мера и дълбока 2 метра лята от бетон. Може да си бачкаш спокойно без да се гънеш като акробат и даже лятото да си пиеш ракията на хладно.Това много ми харесва, но как е покрита? Предстои ми такава дейност и наистина ми се ще да е възможно най-широка. Проблема ми е, че се пада на входа на двора ми, т.е. над нея трябва да се минава. Отделно терена е такъв, че при дъжд ще се пълни от стичащата се вода ... Сега е широка ~90/90 и има метален капак, който я затваря доволно плътно. Ако я разширя за хидрофора до удобни размери с такъв капак няма да стане поради ред причини. Остава новата шахта да се обособи като малко мазенце (да й ударя плоча отгоре), а влизането да е през старата![]()