• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
Hoвoceлckи - майстор
Тя темата старичка :-D Тухли в земята ... Имаме изградена варница отпреди 30 години и не е мръднала. Не се използва - така си стои празна. Все пак го отдавам на стечение на обстоятелствата - явно няма никакви подпочвени води точно там. Конкретно за темата - изглежда ми несериозно усилването на свързващата смес при наличие на тенденция тухлите да се разпаднат от влагата в земята :) ... още повече с теракол. на варовия разтвор малко цимент му е достатъчен и зида става доволно як. В смисъл ако тръгнеш да го събаряш и евентуално да ползваш пак тухлите, забрави - нямат изчукване.
apel, теракола е усилен с някакви компоненти цимент (+ пясък). Да усилваш с него ... Ако ни кажеш защо ти е нужна по-силна свързваща смес, може да ти подскаже някой по-добро решение ...
hidrazin написа:
При мен шахтата за помпата е 1,5 х 2,5 мера и дълбока 2 метра лята от бетон. Може да си бачкаш спокойно без да се гънеш като акробат и даже лятото да си пиеш ракията на хладно. :lol:
Това много ми харесва, но как е покрита? Предстои ми такава дейност и наистина ми се ще да е възможно най-широка. Проблема ми е, че се пада на входа на двора ми, т.е. над нея трябва да се минава. Отделно терена е такъв, че при дъжд ще се пълни от стичащата се вода ... Сега е широка ~90/90 и има метален капак, който я затваря доволно плътно. Ако я разширя за хидрофора до удобни размери с такъв капак няма да стане поради ред причини. Остава новата шахта да се обособи като малко мазенце (да й ударя плоча отгоре), а влизането да е през старата :? ?
hidrazin - майстор
Hoвoceлckи написа:
...Това много ми харесва, но как е покрита? ...
Ами как - бетон! :-D С плоча е отгоре. В единия край на плочата сложих капак от рифелова ламарина.
Само дето все не намирам време да сложа една изолация на плочата отвътре. А може би и мързел? :?
Аз за итонга - твърдо против. Колегата crez гледам е писал:
откъм почвата се хидроизолира с мембрана и мазила, отвътре се шпаклова и е вечно
Интересно мие как ще нанесе мазилата от към почвата? :-D Иначе мембрана и аз съм сложил.
Та никакъв шанс да направиш хидроизолация на тъпия итонг.
Това в земята като се напие и все ще е напито. А пие много здраво, като дунапренова гъба.
:partyman:
fiester - напреднал
Предимството на голямата шахта
Като духа силен вятър, може да си пържиш риба без да ти гаси газовия котлон и без да си умирисваш кухнята...

Прикачен файл

IMG_20150906_201624.jpg
  • 1
  • 2

Тема "Изграждане на шахта за хидрофор." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: