Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
sasooooooooo - "специалист"
Значи да го разбирам, съвпадат си. Може този милиметър разлика аз да не съм замерил добре. Човекът ми каза, че с по-плитък стъклодържач ще съберем 32-ката, че повечето стъклопакети искат 70мм дебелина на профила, а моят е 60мм.
stiv1961 - майстор
Има един- S-482.22, с него може и да стане.
http://kmg.bg/uploads/category/925856cd ... caa631.pdf
Явно дограмаджията ми е говорил на сериозно. Аз в първия момент направо се зачудих, какви неща ми приказва, зa тези "гимнастики".
Да попитам, гледам в средата на профила на картинките от линка има някаква гума за уплътняване. Това екстра ли е, че не съм виждал такова нещо по дограмите?
Последна промяна от sasooooooooo на ср сеп 18, 2013 9:30 pm, променено общо 1 път.
tarlyo - специалист
Канал за средна гума. Някои системи я имат, други не. По-принцип е за добре, допълнителна въздушна камера м/у каса и крило, но няма голям смисъл от нея при ПВЦ дограмите. При АЛ с прекъснат термомост е задължителна.
Леко раздвижване по темата. До сега двама майстори взимаха мерки. Единият го изчакох 10-на дни, така и не се обади. Сега другият по-сериозен изглежда .Според него обаче сегашната Вератек е с по-дебели стени от КМДж-то. И предлага само смяна на обкова и стъклопакета, като последният да е с дебелина 30мм /а не 32/. Тези 2мм дебелина леко ме притесняват, понеже съм се спрял на триплекс 3.1.3+Бяло4+Бяло5 и за камерите остават някакви примерно 2Х7мм.
Всъщност може ли да се направи един такъв стъклопакет, нещо като "all in one" - Триплекс+4 сезона+бяло? Или едното стъкло от трипекса да се вложи 4 сезонно?
velsi - Почетен майстор
И този триплекс с каква цел го слагаш? Направи си 30 мм 4 сезона/бяло и си гледай живота.
velsi написа:
И този триплекс с каква цел го слагаш? Направи си 30 мм 4 сезона/бяло и си гледай живота.
Хванал съм се за триплекса, затова че не резонира и има най-висока шумоизполация
...
Майстора наистина се оказа сериозен. Обади се. За двете крила 80х130 и смяна на обкова, и стъклодържачите, и стъкло "all in one" =300лв. Понеже му се е сторило скъпо си е направил труда да ми сметне, ако сложа пред сегашната дограма, едно алуминиево плъзгане със стъклопакет 4сезона+бяло и цената излязла същата. Колкото бях объркан, сега още повече станах. Вие как мислите? Основната цел е шумоизолация и след това топлоизолация.
velsi - Почетен майстор
Аз съм наясно колко шумоизолира алуминиево плъзгане с пакет. При всички положения в комбинция с ПВЦ ще изолира още повече. Ако имаш място и ти се връзва ценово и не ти е грозно... няма за какво да се чудиш.
Заболя ме главата от мислене :-D Току-що поръчах. Последно се спрях на първоначалния вариант с леко изменение:
Триплекс (3мм 4сезонно стъкло.1.3)+Бяло4+Бяло6. Обща дебелина 30мм. Обков с лагерчета отдолу на крилото.
До края на месеца ще ги монтират.

Тема "Рамка Veratek с крила KMG" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: