Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
marian1 - майстор
Ами мисля че ако разполагаш е с една лепачка за ПП тръби, можеш да си направиш тръбната група, не си посочил колко ще е температурата на газовете и колко са агресивни, но на първо време ми идва за кутия някоя пластмасова кана за вода или кутия за храна
ivanovbg - майстор
lowriderzzz написа:
Andri01 написа:
Какъв газ ще минава през това устройство? Има газове,които се разтварят в различна степен във водата или взаимодействат с нея. Ако е за кола,трябва да помислиш за свободната повърхност на водата.
Няма да е за кола. Имах в предвид, ако някъде по колата имата такава херметизирана кутия с тръбни изводи, която да служи за това. Ще минава газ, който не е под налягане, но вероятно топъл и с високо съдържание на CO2
СО2 се разтваря добре във вода. Ако е доста топъл газа ще го замърсяваш с водни пари. Не е лошо да се помисли за охладител на водата със съответната циркулация. Състава и количеството е доста важно, защото след филтъра може да стане доста киселинен.
lowriderzzz - специалист
hidrazin написа:
Наргиле?

:partyman:
това с наргилето може и да стане, ама има ли втори отвор за изгодящи газ ?
lowriderzzz - специалист
marian1 написа:
Ами мисля че ако разполагаш е с една лепачка за ПП тръби, можеш да си направиш тръбната група, не си посочил колко ще е температурата на газовете и колко са агресивни, но на първо време ми идва за кутия някоя пластмасова кана за вода или кутия за храна
газовете не са с висока температура, най много до 50 C (преположение само).

можеш ли да пратиш снимка на какъв точно вид кутия за храна или кана. Трябва да имат капачка за плътно херметическо звинтване.

Благодаря
lowriderzzz - специалист
ivanovbg написа:
lowriderzzz написа:
Andri01 написа:
Какъв газ ще минава през това устройство? Има газове,които се разтварят в различна степен във водата или взаимодействат с нея. Ако е за кола,трябва да помислиш за свободната повърхност на водата.
Няма да е за кола. Имах в предвид, ако някъде по колата имата такава херметизирана кутия с тръбни изводи, която да служи за това. Ще минава газ, който не е под налягане, но вероятно топъл и с високо съдържание на CO2
СО2 се разтваря добре във вода. Ако е доста топъл газа ще го замърсяваш с водни пари. Не е лошо да се помисли за охладител на водата със съответната циркулация. Състава и количеството е доста важно, защото след филтъра може да стане доста киселинен.
Основната цел на този воден "балбукатор" е да не допуска въздух да отива назад по системата. Става дума за отоплителен газ, който през различни етапи намаля темепратурата си. Да разбира се водата ще е се подменя често.Може на етапи може и чрез циркулация.
ivanovbg - майстор
Тогава ползвай бутилка от безалкохолно или минерална вода. Тръбичките можеш да ги имплантираш на капачката.

А ако държиш да е метално, старите апарати за ацетилен имаха такъв воден стоп. Предполагам и сега можеш да ги намериш по магазините.
hidrazin - майстор
Не знам защо мислиш че тук всички сме захлюпени като ниски бурканчета от лютеница? :lol: Тая дето я мислиш няма да стане. Просто ставаш поредния шаран на въдицата. :-D
http://psyquant.ru/viewtopic.php?p=242
Това дето го мислиш се нарича воден затвор или барбуратор и трябва да е от много здрав материал че иначе като бухне става интересно. :x По принцип се използват бутилки от СО2 преработени подходящо и се пълнят не с вода а с бензин. Ако мислиш да изкараш повече енергия от вложения ток - ще има да чакаш....дълго. И пак няма да дочакаш. [-X
И защо беше това завоалиране с въглеродния двуокис? Сега пък стана отоплителен газ. :? Някой тая зима май пак ще стои на студено.
:partyman:
MamaMy - майстор
Аз имам перфектен съд от неръждавейка с два изхода с тръби. Една стига до дъното, а едната е горе високо. Съда е около 14 л и се затваря херметически като издържа на налягане около 13 атмосфери, но не е евтин. :)
ivanovbg - майстор
И аз имам една канта от кокакола.
MamaMy - майстор
Трай бе Иванов. Поне да ги сапунисаме като ще ги бръсне друг :-D

Тема "Как най-лесно да си направя такова "нещо". Идеи моля ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: