• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
Stefan_62 - майстор
Като ти гледам ника и чета постовете ти във форума, явно си падаш по дърводелството или ако се преведе по-точно си "професионалист в гората" :lol: така, че имаш представа от майсторлък и както казва "EDI" хвани се и си я обърни сам дограмата не е кой знае каква философия. но ако искаш по бързо да стане и да се охарчиш някой лев викай майстор. Средната цена варира около 5-6лв., но в София предполагам си върви по-скъпичко. Сам решавай. :drinkers:
nikolson - майстор
12 лв/л.м., външно и вътрешно, на тухла, с материали, с лайсни, завършено (боя) е нормална цена. Зависи и от метража де.
Stefan_62 - майстор
nikolson написа:
12 лв/л.м., външно и вътрешно, на тухла, с материали, с лайсни, завършено (боя) е нормална цена. Зависи и от метража де.
Аз в Русе миналата година външно-вътрешно на тухла с материалите платих по 8лв./л.м. Тази година на село с мои материали платих по 4лв./л.м., така че зависи от региона и от майстора.
profesionalist_wood - майстор
Привет...пак наслагах още 4 прозорци на ролпласт профил стандарт,стъклата са нискоемисийни,все пак за стара къща с гредоред строена през 1942г не си заслужава да хвърлям луди пари както са казали ирландците-на стара къща,евтини материали.... Та за измазване ми искат 25 лв на линеен метър :shock: останах замислен....
Скоро сложих огледално слънцезащитно фолио от Лидъл за 14 лв ,произведен в Дубай :-D ,което предпазва от слънцето и от любопитни погледи,и ако гледаш отвътре,фолиото е със синкав цвят а отвън е като огледало.
Та за фолиото,проблема което залепих с вода и препарат и изравнен с шпакла,страшно се загрява от слънцето и на пипане с ръка пари стъклото,докато на другите които не са залепени с фолиото са студени....та това фолио ще ми създаде ли проблеми по-нататък ? Или да го махна? :?
nikolson - майстор
В Дубай сигурно не е произведено, но това не е важно. Можеш да изпиташ ефективността с термометър зад стъклото с фолио и друго без фолио.
radius - майстор
Сега вместо слънцето да ти топли пода и да си имаш неискано подово, си имаш конвектор ( разбирай джама).Топлината трябва да се спира извън стаята за да има хубав ефект.
Аз пък имам едни алуминиеви щори ( вътрешни) и като се напекат, става яка фурна, т.е. ефект почти няма.
kuger - майстор
profesionalist_wood написа:

Та за фолиото,проблема което залепих с вода и препарат и изравнен с шпакла,страшно се загрява от слънцето и на пипане с ръка пари стъклото,докато на другите които не са залепени с фолиото са студени....та това фолио ще ми създаде ли проблеми по-нататък ? Или да го махна? :?
Стана ми интересно, това лято при мен ще е трети сезон, откакто съм сложил такова /а може би, не е същото/ фолио на южен прозорец, проблеми никакви. Стъклата са си студени, дори и през лятото. Да не се получава някакъв ефект от стъклопакета? При мен е единично стъкло. Да уточня, фолиото е закупено от магазин за автоаксесоари.
profesionalist_wood - майстор
Идея си нямам :? Но интересното е че стаята е студена с фолиото,а без фолиото в другите стаи е жега. Но се притеснявам да не се разхерметизира от топлината стъклопакета въпреки че е с двойно стъкло или да се деформира дограмата ...пък и на пипане с ръка отвън и отвътре стъклото много пари дори при леко облачно време и при ясно време със слънце. Фолиото е затъмнено около 20%. Стана ми ясно защо на арабите стъклата им са огледални във почти всички сгради,та къщата ми прилича малко на бизнес сграда с огледалните стъкла :roll:
kuger - майстор
Прикачен файл:
20140512_133156 (600 x 450).jpg
20140512_133156 (600 x 450).jpg (103.99 KиБ) Видяна 1607 пъти
Ето, това фолио използвах. Но, в инструкцията пише, да не се ползва при стъклопакет!
nikolson - майстор
Не зная какви пари струват тези фолиа, но аз съм слагал два пъти на прозорци на сгради, през 97-а и преди две години. През 97-а струваше 20-25$ м2, по-миналата ми се върти в главата към 20 евро/м2. Никога не е било на стъклопакет и се слага отвътре в помещението. Не са тип огледало, а имат някакви "филтри", които пропускат светлината навътре, но не пропускат топлина и светллина навътре и навън.
  • 1
  • 2

Тема "решетки или ролетки?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: