• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
MASTER - специалист
double, sry :)
Последна промяна от MASTER на съб яну 04, 2014 11:53 pm, променено общо 1 път.
MASTER - специалист
radius написа:
Сваля ли опечено хартиено и армирано тиксо, ама опечено, на което е паднала основата и е останал само лепилния слой ?
Аз съм виждал да набиват стъклодържателите с гумен чук, но явно имаш нещо предвид, може да го кажеш.

Всичко сваля. Включително съм свалял и от това гадното мекото двойно залепващо, дето е дебело около 1 мм и се ползва за лепене на лайстни към профилите.

Аз съм чистил успешно остатъци от 3-4-5-6 годишно тиксо от профили, но с условието, че профилите са били в склад, а не на слънце. Дали UV влошава ситуацията, предполагам че да, но трябвада се пробва.

Разбира се, когато замърсяването е старо и силно е добре да се полее 1-2 пъти и чак след това да се търка с парцала, и с повече от препарата.

Препарата е доста силен, но не е агресивен към профила.
Чисти идеално и прясна пяна паднала върху прозорец.

Този препарат се води за серизони замърсявания, ползва се за основно почистване преди издаване. За по нататъшни чистения по време на експлоатацията има малко по слаб - cosmofen 20

С по слабия се почистват успешно и алу профили, той не влияе на праховото покритие. По силния е подходящ само за ПВЦ профили.
radius - майстор
Мерси за обширното разяснение, сега ако кажеш, че чисти и пръски от латекс отивам да го купувам :? .
profesionalist_wood - майстор
За тази ли фирма имаш предвид където продават този разтворител? http://www.vbh.bg/l1/vbh/BG/fixedNaviga ... index.html
MASTER - специалист
Да, точно тази фирма имах предвид, Преди имаха офиси в големите градове. Възмжно е да се продава и на други места с подобен род дейност.

Една доза би трябвало да струва около 7-8 евро, но нямам точна идея колко струва в България.

Дозата е достатъчна да се почистят профилите на прозорците примерно на два три средно големи жилищни блока

Дали чисти изсъхнал латекс - не съм пробвал, чистенето на латекс е грижа на бояджията.
Може да се пробва малко с накисване, и после внимателно търкане с шпатула,обвита в парцалче.
Trudno - помощник
Здравейте,
малкия художник в къщи остави доста шарени следи по дограмата и подпрозоречния ПВЦ перваз, а от вън цялата е оцвъкана с едни гадни кафеви петна от мухите. Не успявам да изчистя следите с обикновените препарати. Попаднах на този препарат на Кнауф:

Препарат за почистване на дограма и пластмаса Кнауф 0,500 мл.

Знам че Knauf е марка с високо качество в строителството, но не знаех че имат и препарати за почистване. Някой ползвал ли го е и върши ли работа?
  • 1
  • 2

Тема "Препарат за почистване на PVC дограма" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: