• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
teon - специалист
...даже за по-сигурно в края може да удариш една заварка на въжето за тръбата(гайката)...
VLADO66 - майстор
Питащия не е казал за какво му е тази скоба.Ако е за въжета и няма инструмент за пресоване ето вариант http://markita.net/skobi-za-stomaneni-vazheta.html Иначе да ходи в Княжево/отдавна не съм ползвал услугите им дано са си там :? /.
VLADO66 написа:
Питащия не е казал за какво му е тази скоба.
Трябва ми за на направя ухо на гумирано стоманено въже. Естествено има и други варианти (скоби с болтове), но с тази скоба, която съм показал, най-много ми допада.
lov - майстор
Понеже не казваш какво точно целиш но пък не съм виждал гумирани въжета с голям диаметър нещата ми се поизясниха.Такива скоби съм намирал в практикер или някоя от другите вериги но по лесното е да вземеш електричарски гилзи за кербоване на кабели. В магазините за ел. материали се намирват в достатъчно количество и като размери. А ако е за единични бройки бягай при някой от дежурните екипи на електроснабдяването и ще ти ги щракнат на място. Иска си и преса с подходящите камъни а и преполагам че търсиш и външен вид.
Малко калпава е снимката но тези дори са подлагани на тестове за издръжливост и се късаха въжетата но не и на местата на запресоване.

Прикачен файл

SDC12692.JPG
SDC12692.JPG (93.32 KиБ) Видяна 3044 пъти
gechev - специалист
Римска или моряшка снадка. Не ти трябва скоба. Най издръжлива на опън. Виж темата.
viewtopic.php?t=13454
lov - майстор
Хайде бе колега четете темата от начало и внимателно. Въжето му е покрито с пластмаса и не подлежи на плетене.
С плетене дори не му трябва и преса за тая работа. Само една термошлаух да затвори краищата и всичко става перфектно. Че даже ако е заплетено майсторски краищата се завират в сърцевината и не се виждат.
Благодаря на всички за съветите :) Ще пробвам няколко варианта и ще преценя кой е най-добрия за мен.
hidrazin написа:
rositodor написа:
Това което виждам на снимката е смачкана тръба,ако не можеш да си намериш по магазините смачкваш някое подходящо парче тръба и готово :lol:
Става и с гайка. :-D
:partyman:
А тоя номер с гайката как точно става? :mrgreen:
hidrazin - майстор
v0id написа:
...А тоя номер с гайката как точно става? :mrgreen:
Ами как? Също като с тръбичката. Вкарваш въжето, после му връщаш края пак през гайката и пресоваш (смачкваш) гайката. Гайката подбираш така, че да минат стегнато два ката въже.
rositodor - специалист
hidrazin написа:
v0id написа:
...А тоя номер с гайката как точно става? :mrgreen:
Ами как? Също като с тръбичката. Вкарваш въжето, после му връщаш края пак през гайката и пресоваш (смачкваш) гайката. Гайката подбираш така, че да минат стегнато два ката въже.
И заваряш! :-D
  • 1
  • 2

Тема "запресована скоба за стоманено въже - от къде?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: