• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
stiv1961 - майстор
Сакън, да не пробва [-X , и на мен веднъж мойта барака ми отвори почти зараснала порезна рана. Пръскай по- отдалеч ако искаш по- ниско налягане :)
Svetoslavoff1 - майстор
Благодаря на всички включили се. Споделеното от Вас ми е много полезно. По една щастлива случайност наближава рождения ми ден и мисля да облекча близките си хора да не се чудят много за подарък.
miroton - майстор
Поръчаи си и допълнителен маркуч 5 метра,че този на водоструиката е къс.
kozl - майстор
С профи водоструйки и налягане 250-400 бара чистят корабите от налепи. След като мине върху метала - метала е като нов, прясно ръждясал. Опасявам се че за коли не става оти че пробие ламарината.
Така повечето водоструйки са на 110-120 бара за домашна употреба. Важно за пораженията е разстоянието от дюзата до почистваната повърхност. В препоръките за миене пише гумите на колата да се пръскат от минимум 20 см разстояние поради опасност от поражения на гумата. Аз имам непрофесионална Кархер пак с 110-140 бара, но дебита по-голям от малките. На накрайника има въртяща част с която мога да влияя в-у струята като по някакъв начин се отваря дюзата, налягането в маркуча спада и съответно по-голям дебит изтича с по-ниска скорост, което е начин за регулиране на силата (скоростта) на струята.
Профи машините са с брониран със стоманена оплетка маркуч, издържащ съответно и по-високо налягане. Тези за домашна употреба са с текстилна оплетка и маркуча трябва да се пази от пречупване и настъпване.
За почистване на улеи от налепи ползвахме профи машина с нафтов подгрев на водата. Колеги си измиха колите с тая машина - резултата свалиха си на места боята.
Svetoslavoff1 - майстор
miroton,kozl, Полезна и важна информация, благодаря!
  • 1
  • 2

Тема "Водоструйка - налягане" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: