• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
lov - майстор
Колега не знам какво си получил на практика но като гледам тези пламъци ми се виждат доста много. Само дюзата с пилотния пламък на печката би трябвало да ти е достатъчна като мощност. В другата тема също писах но не обясних че преди да си скапя хладилничето доста време карах само с една обикновеннна спиртна лампа. Е налагаше се редовно да наливам спирт за горене но ставаше номера.
То и сега е момента пак да попитам има ли останал сервиз за ремонт на амонячни агрегати на хладилници. Още тая някакви надежди защото хладилничето е правено за тази цел но го взех във варианта без горелката само с двата електрически нагреватели.
sande34 - специалист
Намалил съм го на минимума за горене тази снимка е от теста. За сервиз незнам но ако намериш некой стар майстор...
lov - майстор
Стари майстори не вършат работа защото си трябва амонячна станция за зареждане. Просто не става в домашни условия иска си оборудване.
Иначе как ме зариби пак с темата . Имам и аз един такъв Мраз на село дето на времето ме домързя да му смена нагревателя и си стои под сайванта.
Johny - майстор
viewtopic.php?t=16645&postdays=0&postorder=asc&start=15
alsted - майстор
Дали Johny е пейстнал не съвсем точно адреса на въпросната тема или е имало някаква модераторска гимнастика някога, някъде :? Ето точния линк:
viewtopic.php?f=58&t=16645&start=0
nikolovvd - майстор
Тази идея ми бе влязла в главата преди 7-8 години, но се оказа, че амоняка е забранен или поне отменен като охлаждащ агент. Нещо повече! Дори по аптеките не може да се намери амонячна вода, а какво остава за амоняк в бутилка под налягане. Явно, който има все още работещ такъв абсорбционен хладилник - Мраз 80, може да си го ползва и/или да експериментира с него докато е "жив".
Георги Иванов(алцек) - специалист
Здравейте! Извинявам се на колегата че пиша в неговата тема. Подариха ми това хладилниче докато си отремонтирам големия който пострада от Енерго-про.Представи се чудесно на ток,но искам да го пробвам на газ и тогава да го рзглобя и боядисам.Тази година няма да има дълги риболовни излети но догодина не се знае.
Та на въпроса,някой боравил ли е с такъв и за какво са тези врътки и бутони от долната страна на хладилника.Медната ламаринка която е усукана като спирала предполагам се поставя за да може пламъка или горищея въздух да се движи в спирала и да затопля амоняка равномерно.Вратата не уплатнява както трябва ,но първо да разбера работи ли на газ и тогава ще правя вратата.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
lov - майстор
Щом работи на ток трябва да тръгне и на газ. Важното е да имам какво да загрява. Всичко там е механика и все ще се намери начин да се оправи. Но едва ли ще намериш някой тука който да е в час с тях. Потърси имаше някакъв форум за каравани.Там ползват такива хладилници също.
Уплътнители за врати има да се продават дори се правят и по поръчка.
  • 1
  • 2

Тема "Мраз на газ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: