Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
hidrazin - майстор
Всичкото хубаво ама без пластмасовите улуци.
:partyman:
jekasus - майстор
hidrazin написа:
Всичкото хубаво ама без пластмасовите улуци.
Поцинковани ръждясват и текат. Или медни :-D
ZMeyGorianin - майстор
Поцинковани-пробити и ръждясали-имам и сега! Затова ги сменям с ПВЦ марка от която съм доволен!
VLADO66 - майстор
Хидра,имам пластмасови улуци на First plast от 10 г./тъмнокафяви/ и са така все едно са сложени вчера.Нямат нищо общо с боклуците на Деворекс и т.н.
hidrazin - майстор
jekasus написа:
...Поцинковани ръждясват и текат...
Ако не забравя ще ти снимам улуци слагани някъде в началото на 70-те. Вярно, имат 2-3 снадки дето искат наново запояване и една нова боя че не са боядисвани някъде от 90-та година. май и оттогава на са чистени. Мразя да се катеря нависоко. :-D Иначе са си прилично читави и здрави.
Кога пластмасите изкарат 1/3 от това време с толкова поддръжка и изглеждат прилично - пак ще говорим.
В тази връзка - миналата година преправяха пластмасови улуци на една много нашумяла марка у нас напоследък - Д.... Пълна скръб. Не изкараха и две години.
Тези дни ще правим рекламация на други пластмасови улуци монтирани от немска фирма. Те изкараха близо три години преди да им се нагърчат външните ръбове и да падат като зрели круши. Скобите им вече се трошат като старо сирене. :lol:
Може и да има хубави. Аз съм се сблъсквал с 3-4 производителя и откровено казано никога няма да си сложа такива. Това ми напомня че преди четири години сам си сложиш поцинковани на една нова постройка (ниска :-D ). Крайно време е да ги боядисам. Вече би трябвало да получат добра адхезия с боята. :?
P.S. Както казах - може да има и хубави. С тези на VLADO66 не съм се сблъсквал. Все пак предпочитам джилезуто. Може да си го пребоядисаш както искаш. Освен това ми изглежда по-готино. Пластмасата ми мирише на Китай. :-D
jekasus - майстор
hidrazin написа:
jekasus написа:
...Поцинковани ръждясват и текат...
Ако не забравя ще ти снимам улуци слагани някъде в началото на 70-те.
Аз пък имам сешоар и шевна машина от 70-те години и си работят. :-D
Има и безшевни улуци, ама как е там със цените - не знам.
turbocharged - специалист
Казваш полски олуци. Каква марка. Wavin Kanion ли са ? Ако са такива добре че си доволен защото аз монтирах такива тези дни.
turbocharged - специалист
На моята къща бяха сложени такива олуци само че не навсякъде. Аз реших да ги допълня с същите. Накрая се оказа че ги смених почти всичките. Старите бяха лепени с pvc лепило и нямаха отлепяне и пренареждане. Недей да ги лепиш. Няма никъкъв смисъл. В системата kanion има дюбели ф10 с шпилки 100, 160 мм и към 200 мм. Скобите за водостоците са с вградена в тях гайка М8 и шпилката към дюбела завършва с М8. Моя зид е 250 мм плюс изолация и ползвах 160 мм. Стана много здраво закрепване.
ZMeyGorianin - майстор
Взел съм от шпилките. Тръбите на предните улуци бяха захванати на дърво и нямаше нужда от тях. Тогава ми дадоха лепило само за крайните капачки.

Тема "Поставяне на улуци" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: