• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
VLADO66 - майстор
maimun написа:
Ясно, благодаря. Мислех, че щом по принцип се слага хидроизолация върху циментови подове, значи те сами по себе си не са водонепропускливи.
Ще го пробваме, сега ни е паднало да се отдадем на експерименти :)
Пиши за резултата,интересно ще е.Ако може и някое фото :) За да не се мориш да търсиш кварцов пясък можеш да ползваш бяло циментово лепило/вътре си има/ като това. http://terazid.com/bg/content/%D0%A2%D0 ... 9B_70.html
maimun - специалист
Направихме проба на 1 квадрат със смес от бял теракол и латекс. Има някаква водоотблъскваща способност, но ми се струва слаба. В крайна сметка, макар и бавно - попива. Сместа ли не е добра или така се очаква да бъде?
lov - майстор
Имам скромен опит да запечатам покрива на една бетонна гаражна клетка. По рецепта на приятели 3-4 литра С-200 и 25 кг цимент.Разбъркано на боза и после разнесено с метлата на 3 ръце. За толкова ми стигна пропорцията. И те така близо 20 години още не е протекло. Та вероятно това можеш да го ползваш като основа.
maimun - специалист
А, благодаря, подсети ме - пробата ни е една ръка и то тъничък слой с четка. Това ли е проблемът?

На мен ми се струва, че всички тези смеси на цимент с латекс, фасаген, ц200 и т.н. са на една и съща логика, греша ли? Ама все още не мога да си обясня защо от два водопропускливи материала се получава непропусклива смес :?

В случая търсим нещо, дето да има и някакъв външен вид, все пак става дума за вътре. Всъщност по-важното е да се чисти лесно.
lov - майстор
Потърси където беше писал автора на рецептата Фло. Беше обяснил какво точно се получава. Все пак той беше човека който разбираше химията на бетоните и разни други такива смеси.
maimun - специалист
В крайна сметка, ако слоят е с достатъчна дебелина, става ли да се използва за душово пространство? И ако решим впоследствие да сложим плочки, включително подови, ще има ли проблем?
  • 1
  • 2

Тема "Каква е тази настилка?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: