• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
VLADO66 - майстор
fbr написа:
А защо акумулаторна. За инцидентна употреба по-удачно ще да е електрически винтоверт. Примерно Има и по-евтини.
Това е машинката,имам я и върши добра работа за в къщи.Предимството е че като не го ползвам не мисля за разреждането на акумулатора,който ако стои разреден се скапва.
Svetoslavoff1 - майстор
Подкрепям Владо, че за в къщи за инцидентно ползване по-добре е на 220в.
Послушай и Чефо за два отделни уреда, ако ще и бюджетни.
naB4o - специалист
Аз имам винтоврът Ейнхел с две батерии от преди 5-6 години като правих ремонта. Имам и една ударна бормашина спарки, която си пробивам панелката. Ейнхела след година и нещо сдаде багажа откъм батерии (не държат заряд и т.н.), и съм се насочил към кабелен винторверт, само заради батерията, и факта че няма да свърши по средата на работата.
ivo_vd - специалист
Т.е. да разбирам ли, че с ударна бормашина не мога да завивам винтове. Питам, защото гледах в сайта на Бош и останах с впечатление, че може. Ето за този модел например пише в описанието, че може да се завинтват винтове ?
https://www.bosch-do-it.com/bg/bg/домаш ... 199891.jsp
Chefo77 - майстор
Не че не можеш - можеш. Но далеч по-удобно е с винтоверта. И далеч по-лесно се пробива стена с перфоратор. Особено панелна.
ivo_vd - специалист
Благодаря ви за коментарите. Може би сте прави за комбинацията от два уреда, пък макар и по-бюджетни.
Видях, че все още в Лидл предлагат този перфоратор http://www.vwclub.bg/forum/download/fil ... &mode=view
Предполагам, че за аматьрска работа ще ми е достатъчен.
Обаче, тъй като не съм използвал до момента подобна машинка се замислих за две неща.
1. Една от първите задачки на този перфоратор ще бъде да пробия едни дупки за пвц первази за паркета и подозирам, че освен тухла има и няколко бетонни стени. Ще може ли обаче с перфоратора да се пробие толкова ниско дупките, защото ми се стори по-голям от бормашините ?
2. Ще ми се наложи да пробия и няколко дупки в плочките в банята. Удачно ли е да го направя с перфоратор, тъй като той е по-мощен? Този на лидл ми се стори, че има регулиране на оборотите, но се чудя въпреки това дали ще е по-опасно да пробия с него плочката?
hakama - специалист
Имаме малък и голям винтоверт, но понякога се налага и нещо по-леко, малогабаритно да се ползва /за хоби цели/
Нещо до 30-50лв ще да е /може и втора ръка/.
Какво трябва да се гледа при избора -чупеща се дръжка нужна ли е?

В Лидл чат-пат пускат отверка за 40лв. /или друг вариант Амазон/
В олх, това ми се видя в бюджета, но нз дали не е реплика...
http://olx.bg/ad/black-decker-kc36ln-vi ... 74107054b3
marian1 - майстор
Време за зареждане 12часа!?!?! .... това е накакАв майтап!
Имал съм такъв декер от първите, ми за леки неща става, малко е бааааавен при навиване.... Не знам може и аз да съм се разглезил.....
iivanov - майстор
За дупка , колкото да си закачиш картината , перфоратор ти не трябва. Дрелката е достатъчна. Имам спарки bur 150 cet , дрелка , която съвместява и функциията на винтоверт с 9 nm. Е , не е удобен като винтоверта , но за домашно ползване е перфектна. И е дуракоустойчива - в случай , че я претовариш те предупреждава , а ако упорстваш изключва.
  • 1
  • 2

Тема "Бюджетна акумулаторна отверка или винтоверт ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: