• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
stiv1961 - майстор
Поръчай си обикновено стъкло, няма да скачаш върху шкафа я :) Днес колегите трошиха едни десятки калено стъкло- метър на два на една 9-метрова козирка. С 5-килограмов чук яко блъскане и на 7-мия-8-мия удар изтряскваше яко и се разпадаше на едра сол. Щях да правя клип ама телефона нещо се бъгна :sad:
ivanovbg - майстор
Gnus написа:
На малки парченца.
На малки парченца я, що го насилваш. Поне си спазвай подписа - взимаш по големия чук и ...
:partyman:

Ся сериозно. Няма ли къде като си поръчаш стъклото и да ти го закалят ? Все пак е закалено с цел безопасност. В стария апартамент холната врата беше със релефно стъкло. Децата се бяха сбили и едното отвътре другото напира отвън и стъклото не издържало и се счупило. Явно и то беше закалено в известна степен и беше станало на ситни парчета и нямаше пострадали. После си поръчах закалено в завод Кристал в Перник. Не знам дали още съществува да си поръчаш.

stiv1961 - майстор
Ако си от Софето в Кристиан Нейко приемет поръчки..... в Бестал също... а бе потърси фирми в нета, че става реклама все пак :)
hidrazin - майстор
Ами не си писал за кой град става дума ама си има куриерски фирми. В нета има достатъчно фирми дето ще ти го изрежат, закалят и изпратят.
Ето при бегло търсене ми излезе това - 600х600мм дебелина 4мм излиза към 24 лева без транспорта.
Флоатно стъкло 4 мм ( закалено )
Имат и мат и цветно. Пластмасата хич не е подходяща. Така или иначе ще се надраска и матира.
Gnus - специалист
В София съм. Благодаря ви за насоката и проучването.
Харесва ми вариантът за закаляване с цел безопасност, защото като малки така се дърпаме около една врата със стъкло (незакалено), стъклото се чупи и се нарязвам. Още имам белег на лакътя.
hidrazin - майстор
Като ученик и аз съм се рязал на стъкло от врата. Ама там нещата са по-други - един влиза, друг излиза, често се използва и понякога се затръшва ...
За калено стъкло на шкаф съм малко скептичен дали има нужда. Ама ти си знаеш де.
  • 1
  • 2

Тема "Рязане на закалено стъкло" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: