• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
onkelabg - специалист
Тоя с тая марка кафемашина-направо ме Утепа...ебати готиното кафе от тея капсули :axe:
В служдата сме с Делонги някакво и да ви кажа нещо не му се кефя и на кафето и на каймака,нещо явно сдава багажа.Другото е,че ако река да си пусна топла вода или пара за нещо, се вьрти врьтката отгоре и доста е неприятно от горещата пара.
При САЕКОТО това ми се вижда избегнато..знам ли.
iavor - специалист
Saeco Poemia HD8323/3
Имам я от 3 год. и съм доволен.Прави хубаво кафе и нямам оплаквания.
onkelabg - специалист
Сега гледах,доста клипчета за горните модели..и се зачудих на един.
Може би се отнася за всички кафемашини...при пьрвоначално стартиране, Се Изчаква около 10/15мин. докато загрее/// :? вярно ли е това/Делонги/
Моята малка машинка/крупс/ с рькохватка-като му сипя вода и на 1мин-започва да тече.
Някой да сподели така ли е...да се чака определено време докато загрее/10мин/ или това се отнася за модела/Делонги/ :razz:

https://www.youtube.com/watch?v=iJ17c2HES6Q
gogyto - специалист
onkelabg написа:
Сега гледах,доста клипчета за горните модели..и се зачудих на един.
Може би се отнася за всички кафемашини...при пьрвоначално стартиране, Се Изчаква около 10/15мин. докато загрее/// :? вярно ли е това/Делонги/
Моята малка машинка/крупс/ с рькохватка-като му сипя вода и на 1мин-започва да тече.
Някой да сподели така ли е...да се чака определено време докато загрее/10мин/ или това се отнася за модела/Делонги/ :razz:

https://www.youtube.com/watch?v=iJ17c2HES6Q
На работа сме с Делонгита, чака се около минута-две и е готова за действие...
iavor - специалист
Моята загрява за около 2-3 минути.
Chefo77 - майстор
Така е - нагревателчето първо трябва да подгрее водата в буферния съд.
След което се препоръчва ръкохватката да се почисти и да се затвори, и след като лампата за подгрев изгасне, да се пусне помпата докато подгрева се включи отново. След това вече ръкохватката се пълни с кафе и нататък си го знаете. С това се цели да се загрее цялата система, което ще направи кафето по-хубаво. Недостатъчно подгрятата вода (и в частност - система) разводнява кафето. Когато водата губи част от топлината си за подгряване или е недостатъчно подгрята, намалява екстракцията на веществата от кафето.
VLADO66 - майстор
При автомата тази процедура става автоматично когато машината не е пускана повече от час.
onkelabg - специалист
Ето моята малка машинка /Крупс/ с нова бразиля, какво кафе ми прави сутрин. :supz:

Прикачен файл

14122014070.jpg
14122014070.jpg (102.79 KиБ) Видяна 7262 пъти

Прикачен файл

14122014069.jpg
gogyto - специалист
Ами снимай и машинката де... :?
Chefo77 - майстор
Тя тая машинка много захабена за нова :wink:
Евтините кафета (чисти кафета, не такива с добавки от какво ли не) имат повече робуста в състава си. Тя дава плътността и силата на кафето. Респективно - и каймака. С едно "Илли" например никога няма да се постигне такъв каймак.
Поздрави за машинката, само не знам защо искаш да я сменяш :wink: Сигурно защото ти е писнала. Ако е само заради визията - защо не я разглобиш и да пребоядисаш тенекиите.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

Тема "Избор на кафемашина за дома" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: