• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
nv952 - майстор
Andri01 написа:
От кой край на Българията си? Прочетох темата,но май не видях нещо като местоположение/ или съм пропуснал/?
:? Беше написал някъде но май си е редактирал мнението :)

Аз залагам на София :wink:
bikerider_ написа:
Поправих кабела. Сложих нов и разпробих с бормашината стария маншон за да излезе изолацията на стария кабел от него - беше залепен вътре. Сега храсторезът работи без проблеми при наклоняване в която и да е посока. Прави ми обаче впечатление, че има простоянно искрене в ротора при работа и двигателят изглежда малко шумен и муден.Възможно е да е шумен от износен ексцентрик, който може би също трябва да се смени, но самият двигател също е за профилактика. Може ли някой да ми препоръча добър сервиз за ел.-двигатели в София, югозападни райони, за да му сменят четките, но само четките, без да окрадат бобините на двигателя? Има един на бул. "О. Купел", до градинката при Н.Ц. по Рехабилитация, но не знам, дали са добри. Също на бул. "Цар Борис-3ти" между "Т. Каблешков" и "Бъкстон", но то изглежда повече като гаражен сервиз. Другият вариант е да го дам в оторизираните сервизи на Викинг, при Пирогов примерно, като не знам за този стар модел машина дали имат части, ексцентрик например и дали няма да смъкнат неща от нея, както правят в повечето сервизи в България. И другото - ако ощавят 100лв. за ремонт на двигател и не свършат нищо пак си е набутвация.
bikerider_ - специалист
София. Княжево. Май намерих една фирма в моя квартал, която да свърши работа, остава да намеря някой да направи като хората бетоновия фундамент. Разбира се все още съм отворен за идеи.
bikerider_ - специалист
Вратата е готова.
Изображение
Изображение

Излезе 1500 с поцинковане в Радомир от до и с изграждане на бетоновия фундамент отдолу. Малко е шумничка при скоростно отваряне, понеже майсторът не е сложил гумени тампони между ламарината и металната рамка при нитоването, но това да и е кусура. Сега чака автомат, но преди него навес...
Andri01 - майстор
Намираш един ЕД 500Вт.,някакъв елементарен редуктор,едно ДУ от магазина и две ръчички! Ще ти излезе максимум 200-300лв.:)
bikerider_ - специалист
И трябва да ходя на опреснителен за заваряване... нямах нито кола тогава още, нито ремарке да я карам до Радомир на поцинковане вратата. Да става и сам, обаче нямах време да се занимавам. Не че сега имам повече за навеса, но него може и от дърво да го сглобя.
  • 1
  • 2

Тема "Плъзгащ портал за автомобил" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: