Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
profesionalist_wood - майстор
ZEDYCUS написа:
Най добре иди да си платиш сметката в Енергото. :-D
Ще ме псуват изедниците :lol:
lov написа:
Ако искаш да ги уедриш взимат такса. Но съвсем спокойно можеш да поискаш да си ги вкараш в сметката. Не че после като ги теглиш на банкомата няма да си прихванат пак.
Освен парите в България и като официално платежно средство са и държавните гербови марки. Когато се отнасят за такси към държавни институции. Имаше един чешит дето ги осъди на тая тема заради издаване на документи за самоличност. В место да плати такса през банката и те да си вземат комисионната беше облепил с гербови марки.
Иначе и аз съм за идеята да си плати човек тока или данъците. Но пък банките са най големите кожодери.
Не съм чул някъде за тази история за гербовите марки с човека да ги осъди :? В Царство България си е било обиновено разплащателно средство във всички институции. Дори съм чувал някава история за някакви просяци през 30-те се обединили да събират от 1 и 2 стотинки (на помня дали имаше такива номинали или левове вместо стотинки) и решили да ги заровят в земята само и само да не им дават такива стотинки и изчезнали от ежедневието :?
dyaneff написа:
За купюри няма такса, но за монети искат.
Не знаех,ще проверя :?
dundurma написа:
дори и да искаш да ги вкараш по сметка,КРЪВОПИЙЦИТЕ ИСКАТ КИНТИ ЗА БРОЕНЕ

Ооо страшни са,дори са почнали да ме таксуват с левче месечно за това че имам онлайн банкиране да не им се види :x
Стиви - специалист
Няма да те псуват. Тока се плаща и на касите на пощата, а там се радват на стотинки
lov - майстор
Това на бързо търсене в нета но имаше и решение на съда в полза на първия чешит. :lol:
Щото се оказа че има и последователи. :)

http://www.darikfinance.bg/novini/48187 ... 6%E0%E2%E0
http://www.eurochicago.com/2011/04/saga ... ragraf-22/
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=2306750

То май трябва всички да почнем да правим така за да се въведе малко ред в банките и да спрем да ги гушим.
shotik - майстор
На 7 - ми км на Цариградско шосе в Борика ще ти ги приемат ,като не е нужно да ги делиш,пускат ги на един перфорирам барабан и те потъват и се разделят и ти казват крайния резултат с точност. Преди 4 години носих към 300 лв ,не си спомням за такса ,може и да има .
toolegittoquit - майстор
На банките минималната такса беше някаква минимална фиксирана сума към 5лв за уедряване на стотинките или някакви проценти от сумата, ако е по-голяма. Последно като уедрявах ми поискаха към 5лв.
hidrazin - майстор
lov написа:
Това на бързо търсене в нета но имаше и решение на съда в полза на първия чешит. :lol: ...
То май трябва всички да почнем да правим така за да се въведе малко ред в банките и да спрем да ги гушим.
Цъ. Вече не може. С гербови марки вече може да плащаш само ако таксите са за републиканския бюджет. Евентуално. :?
Демек таксите в съдът трябва да отидат по сметката на съдът, таксите в МВР - по сметката на МВР и т.н.т.
След тези случаи направиха промени в ЗАКОНА ЗА ДЪРЖАВНИТЕ ТАКСИ и сега той изглежда така.
Чл. 2. (1) (Изм. и доп. - ДВ, бр. 99 от 2011 г., в сила от 01.01.2012 г.) Държавните такси са прости и пропорционални. Те се заплащат в брой или безкасово по съответната сметка. Държавните такси могат да се плащат чрез държавни таксови марки само ако това е изрично предвидено в нормативен акт.
Няма да оставят банките гладни я. Няма не искам, няма недей - плащаш си за всяка внесена стотинка,
плащаш си за всяка изтеглена стотинка, плащаш си за всяка преброена стотинка ... :evil:
:partyman:
toolegittoquit - майстор
hidrazin написа:
Няма да оставят банките гладни я. Няма не искам, няма недей - плащаш си за всяка внесена стотинка,
плащаш си за всяка изтеглена стотинка, плащаш си за всяка преброена стотинка ... :evil:
Абсолютно. Това с банките взе да става мафия. На всяка държавна служба на гърба й или вътре - банка. А таксите едни големи, абсурдни и като ги питаш защо са такива - не могат да ти дадат обяснение служителите.
profesionalist_wood - майстор
Ми един мой близък беше отишъл в Америка през 96-96-та г. каза че за превод на 100 000 долара искат 6 долара....а тук мушенгиите от Western Union искат за 10 000 лв такса към 111 лева за превод :evil:
А пък в Германия междубанковите преводи са безплатни
Chefo77 - майстор
Andri01 написа:
За жълтите стотинки вземат някаква такса...била за броенето им/ е,нищо че е машинно/.
Ако имаш предвид Енерго-то - НЕ вземат такса. Само искат да са разделени по номинал.

Тема "Необичаен въпрос" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: