Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
radius - майстор
Тия от 30лв да са най-много никелирани. Покритието пада и остава чернилка с ръжда. Имам таква и е на 14-15г., а се ползва често. Чудя се как не са се пробили тръбите, чистя я със стоманена телена четка с тънки косми. Веднъж нещо и ремонтирах, но не помня какво... Един приятел смени 3-4 скари за това време. Късмет ли е, не знам. Моята е на Вига Пловдив, но тавата и е тъпо направена и подлизва мазнина.
torbalan - Дървен философ
radius написа:
Тия от 30лв да са най-много никелирани...
Ако разровя още малко и за 30 лева ще намеря. Искаш да кажеш, че производителя лъже?

скара
nikolson - майстор
torbalan написа:
Искаш да кажеш, че производителя лъже?
Лъже и още как. ф16 неръждаема AISI 304 с дебелина на стената 1мм е около 4.50лв/м. без ДДС. AISI 316 е двойно, по-дебелостенна също. Ти ги смятай, аз ги смятах за една скара. :-D
Няма какво да смятам. Нямам намерение да произвеждам скари... :)

От доста време насам (може би половин година, след като заработи КЗК), търговците станаха доста внимателни с описанията на продуктите...

За мен щом пише:
Професионална тръбна неръждаема електрическа скара 2400W
Това означава, че е така. И не виждам смисъл за нещо толкова евтино и лесно за изработка - да се напъват да лъжат за материала.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
torbalan написа:
Няма какво да смятам. Нямам намерение да произвеждам скари... :)

От доста време насам (може би половин година, след като заработи КЗК), търговците станаха доста внимателни с описанията на продуктите...

За мен щом пише:
Професионална тръбна неръждаема електрическа скара 2400W
Това означава, че е така. И не виждам смисъл за нещо толкова евтино и лесно за изработка - да се напъват да лъжат за материала.
Алуминият също не ръждясва. Ако пише неръждаема стомана, тогава със сигурност е това дето ти си си го мислел
nikolovvd - майстор
n_a написа:
Киселини+алуминий е кофти
Въобще не е кофти. В алуминиеви цистерни се транспортира киселина.
toolegittoquit - майстор
torbalan написа:
Айде па да избухват всичките... Отделно, че трябвда да има предпазител в таблото, който да падне при подобен случай.
Скарата занулена. Тръбичката на нагревателя отдолу в невидимата на пръв поглед зона след почистване се оказва почти пробила. При печенето на кюфтетата се омазнява и нагаря мазнина в пролуката(дупката). Следва едно МОЩНООО запалване на всичката мазнина, придружено от страшно бучене на скарата. Това е станало, защото скарата беше занулена и прави късо между корпуса и реотана. Ако не беше занулена, както си обръщах кюфтетата, щеше да ме тресне тока и да ме убие.
За 30лв няма неръждавейка скара. За 30лв имаш скара убиец :!: :!: :!:
torbalan написа:
Ако разровя още малко и за 30 лева ще намеря. Искаш да кажеш, че производителя лъже?
Точно скара със същият вид(но май малко по-маломощен нагревател беше) практически ми буфна в лицето и можеше да ме убие. :!: :!: :!:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
nikolovvd написа:
n_a написа:
Киселини+алуминий е кофти
Въобще не е кофти. В алуминиеви цистерни се транспортира киселина.
Ти по колко киселина изпиваш на ден. Много е гот просто да си пишеш
Храната, особено при термична обработка, влиза в реакция с алюмина. И резултатът не е красив и се натрупва в човешкото тяло. Н ее добре за организамат.
Има видове и видове алуминиеви съдове. Има химически обработени с киселина. Те са и доста доста скъпи. По принцип и неръждаемите стоманени не са първа хубост. Тези от никелови сплави са си отровни за половината алергично към никел човечество. Тези от медните сплави пък...
Та, всъщност безобидни са единствено стъклените, в частност гледжосани керамични и метални емайлиани (последните, ако са с качествен не рушим емайл)
Въпреки всичко предпочитам неръждавейка пред алуминии...
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
torbalan написа:
Въпреки всичко предпочитам неръждавейка пред алуминии...
10 пъти по-лесно се мие :-) Реално, лошият ефект се усеща след мноооого години. Косвено.
Впрочем, по-сенситивните хора, усещат разлики във вкуса на храната

Тема "Премахване на незалепващо покритие" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: