Нямам идея. Предполагам, че е свързано с поддържаните бандове. Трябва някой по запознат да каже на коя честота са сим картите на стационарните телефони. Ако въобще е от това де.
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
inspo
- майстор
25 мнения в "Уоки-токи или GSM ... за връзка с възрастен."
Стационарните телефони не поддържат SMS съобщения.
Ако телефона има бутон за SOS който праща SMS съобщения при натискане,дали може само да звъни на указаният номер, след като не може да прати SMS? Инак тази опция е неприложима без SMS.
Ако телефона има бутон за SOS който праща SMS съобщения при натискане,дали може само да звъни на указаният номер, след като не може да прати SMS? Инак тази опция е неприложима без SMS.
8180
- майстор
infomar написа:Стационарните телефони не поддържат SMS съобщения.За пълнота да добавя.
При баща ми е "стационарен" от М-тел със запазване на соц номера. Не съм го пробвал за обхвата - май е в района на местната клетка.
Има си и 088ххххххх М-телски номер, освен стационарния. Държи се като традиционен GSM, вкл. SMS - пращат сметката така - ок.4-5 лв./мес. Регистрацията в сайта също стана през него. За плана - не помня, но го има в сайта. Беше на промоция септември т.г. - сега не знам - но май си е толкова.
Предишният беше жичен към майката - на Вива за 13лв./мес.
Работоспособен е старият и го подарявам, ако на някого върши работа.
nikolovvd
- майстор
Аз ползвам една предплатена карта, която беше на дъщеря ми до 4-ти клас, а сега е на тарифен план. Зареждам с 10 лв. годишно и толкова.
Току що я проверих! Имам 8.37 лв. валидни до 22.22.2016г., т.е. трябва да заредя 10 лв. до края на годината, за да не загубя номера.
Чувам и чета, че вече нямало такива карти. Новите предплатени карти били до 6 месеца и ако нямат активност ги закривали служебно. Дали е вярно не се наемам да твърдя!
Току що я проверих! Имам 8.37 лв. валидни до 22.22.2016г., т.е. трябва да заредя 10 лв. до края на годината, за да не загубя номера.
Чувам и чета, че вече нямало такива карти. Новите предплатени карти били до 6 месеца и ако нямат активност ги закривали служебно. Дали е вярно не се наемам да твърдя!

nikolovvd
- майстор
Забелешката ти е правилна.
Исках да кажа, че сега дъщеря ми е с карта, по която всеки месец се плаща такса и евентуално допълнително, ако е надхвърлила определените в тарифния план минути и/или мегабайти.
На другата карта зареждам само 10 лв. на година и почти не я ползвам. Стои като резервна в стар GSM за извънаредни ситуации, особено когато пътуваме или сме по планините.
Исках да кажа, че сега дъщеря ми е с карта, по която всеки месец се плаща такса и евентуално допълнително, ако е надхвърлила определените в тарифния план минути и/или мегабайти.
На другата карта зареждам само 10 лв. на година и почти не я ползвам. Стои като резервна в стар GSM за извънаредни ситуации, особено когато пътуваме или сме по планините.
nikolovvd написа:Забелешката ти е правилна.След презареждане текущата сума е валидна само 3 месеца независимо от сумата.... свърши 1 година....
https://www.mtel.bg/prima-prezarezhdane
При презареждане след 27.04.2015 г. и в случаите, в които периодът на валидност на текущата сума е по-дълъг от периода на валидност на сумата, който се предвижда след презареждане (съгласно таблицата по-горе), то валидността на текущата сума и на картата остават непроменени, в съответствие с предходно действащите условия.
При презареждане след 27.04.2015 г. и в случаите, в които периодът на валидност на текущата сума е по-кратък от периода на валидност на сумата, който се предвижда след презареждане (съгласно таблицата по-горе), то валидността на текущата сума и на картата се променят съгласно определените Периоди на валидност в таблицата.
Ако не бъде направено презареждане в рамките на периода на валидност на текущата сума в Прима картата, клиентът губи сумата по Прима картата.
Ако периодът на валидност на Прима картата не бъде удължен чрез презареждане, то Прима картата ще бъде деактивирана автоматично след изтичане на валидността й и конкретният потребител губи правото да използва този мобилен номер.
velinsl
- специалист
nikolovvd написа: Току що я проверих! Имам 8.37 лв. валидни до 22.22.2016г., т.е. трябва да заредя 10 лв. до края на годината, за да не загубя номера.Тъкмо почваме 11-тият месец. Къде е 22-рият, чак? Време БОЛ. А планът Call you не е ли оферта - 10лв слагаш и един месец говориш на 11стотинки с всички до 30-тият ден, след това на 30? Договор няма. Предплатена е. Ако не сложиш лев вътре пак минаваш на 30 и нещо стотинки.
Боб и те имаха една оферта 2лв такса(така де минимално потребление) и каквото си изговориш. Сега го видях не е със срочен договор - днес подписваш след 3 месеца прекратяваш без наустойки. Все пак нека се има едно наум, че това е мтел.
Тема "Уоки-токи или GSM ... за връзка с възрастен." | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература