Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
shotik - майстор
dobcho_vn написа:
Добре, защо не ползвате ръкавици? Модели и марки всякакви или просто държите да сте до уши в масло?
Не може да се работи с ръкавици при работа с дребни части, а аз ползвам по 10-12 чифта плетени ръкавици с гумирана част на дланите и пръстите.
Особено при ремонт на движенията при велосипедите , където с ръкавици не мога да събирам съчмите, ползвал съм и хирургически ръкавици, но те лесно се късат.
lov - майстор
Преди да се цапотиш особенно с отработени масла си намажи ръцете хубаво с вазелин. Сега да не почнеш да се оплакваш че ще се пързалят. :lol: И за да нямаш такива ядове псле се изтриват със сух парцал. Номера е че вазелина запълва порите в кожата и в тях после не влизат другите мръсотии и самите те после лесно се отмиват от повърхността. Напукването е точно по причина тотално обезмасляване на самата кожа защота за да се измият добре трябва да извадиш и мръсотията дето е влезнала в самите пори. Та за това после ползвай някакъв омазняваш и хидратиращ крем.
nbr - специалист
shotik написа:
dobcho_vn написа:
Добре, защо не ползвате ръкавици? Модели и марки всякакви или просто държите да сте до уши в масло?
Не може да се работи с ръкавици при работа с дребни части, а аз ползвам по 10-12 чифта плетени ръкавици с гумирана част на дланите и пръстите.
Особено при ремонт на движенията при велосипедите , където с ръкавици не мога да събирам съчмите, ползвал съм и хирургически ръкавици, но те лесно се късат.
Има прилични нитрилни ръкавици, които не се късат лесно. В момента ползвам тези, но има и по-хубави.
Каша за миене ползвам тази, която продават в Косер и е много добра. Май я купувахме от производител във Варна 4-5кг за 20тина лв.
kr1100 - майстор
MamaMy написа:
Един колега от Офроуд форума я произвежда по лиценз.
htp://autooils.com/index.php?id_product=1056&controller=product
Тази я произвежда ввъв Варна зад Хомемакс
shotik - не си разбрал , колегата говори за биологични ръкавици.
Аз използвам ''Sprint'' италианска 4kg опаковка за дълго време ми стига.
Gnus - специалист
Последния път в същата ситуация много добре стана със сода бикарбонат
Чираче - майстор
Може би преди 10 г. един приятел ми подари едно бурканче от бебешки храни с препарат за измиване. Още имам от него, понеже все забравям да го ползвам. Изцапаните с масло ръце се обработват с една чаена лъжичка от препарата, продължително се втрива, и накрая се изплакват с вода. Колкото и да са изцапани, не остава никаква следа от масло и мръсотия в порите по ръцете.
За напукването - аз използвам овча лой. Вечер, преди лягане, се разтриват ръцете с лойта. На сутринта всички напуквания са завяхнали. Никакви кремове не помагат, само овчата лой.
fill - специалист
dobcho_vn написа:
Щото да работиш с ръкавици,е кат да чукаш с презерватив...
Любопитен съм,как ще ремонтираш карбуратор с ръкавици...
dobcho_vn - специалист
Всичко е въпрос на навик и инструменти.
mitashki911 - специалист
Здравейте благодаря за мненията и помоща . Засега експериментирам варианта със стърготини и препарат приличащ на грес върши работа , при по грубите работи слагам ръкавици , но нестава на всякъде с тях . Препарата ми го даде познат останал от баща му който навремето работел монтьор в "дап" за рейсове , не знаел да ли го произвеждат още .
MamaMy - майстор
Ако е паста Кристал, няма по-добро от нея в ДАП-овете :-D

Тема "препарат за миене на силно замърсени ръце" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: