• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
MASTER - специалист
muhala написа:
Не мисля, че цокъла ще падне. Лепен е с Вебер Флекс S1. Немога да го разкарам от инструментите. Лепне яко и е гъвкаво. Иначе дограмджиите ми казаха, че отвора е за охлаждане на профила. Отгоре над вратата има два кръгли отвора. Казаха ми, че топлия въздух циркулирал от там.

Хахахаха, оправих си настроението за деня :D :D :D Всъщност наистина ли това са ти казали, или ти това си искал да чуеш :D :D

Човек, имаш сериозен проблем, но споко - ще мине известно време докато се прояви
preslav - майстор
MASTER написа:
muhala написа:
Не мисля, че цокъла ще падне. Лепен е с Вебер Флекс S1. Немога да го разкарам от инструментите. Лепне яко и е гъвкаво. Иначе дограмджиите ми казаха, че отвора е за охлаждане на профила. Отгоре над вратата има два кръгли отвора. Казаха ми, че топлия въздух циркулирал от там.

Хахахаха, оправих си настроението за деня :D :D :D Всъщност наистина ли това са ти казали, или ти това си искал да чуеш :D :D

Човек, имаш сериозен проблем, но споко - ще мине известно време докато се прояви
Само един ли? Бъди по-конкретен - моля те!
MASTER - специалист
По ефективно ще е ако автора на темта сам си пораздвижи мозъка и да се позамисли. И като осмисли какво се е получило ще е по лесно да бъде убеден ;)
preslav - майстор
MASTER написа:
По ефективно ще е ако автора на темта сам си пораздвижи мозъка и да се позамисли. И като осмисли какво се е получило ще е по лесно да бъде убеден ;)
Аз питам за себе си - не искам моята дограма да прегрее.
muhala - майстор
MASTER написа:
Би ли споделил какъв е проблема или проблемите ?
MASTER - специалист
Проблемът е, че тази дупка е да се изтича ВОДА.

Въпросната вода, дали е конденз, дали е дъждовна вода, или по друг начин попаднала в касата на прозореца си е ВОДА . Събира се по малко - капка на два дни, или две капки на ден, но наистина се събира. Погледни си касата долу, има пробити отвори, през която тази вода минава и после изтича през отвора от вън. В твоя случай или ще се събира в касата, ще жабунясва и няма да може да изтече, като се събере повече при температури като сегашните ще замръзне ( водата се разширява при замръзване) и ще спука някъде профила. Другата възможност е да си намери път да изтича през отвора зад перваза, от там зад плочките и където си намери път. И ако не замине някъде надолу по етажите, а се събере някъде - пак ще замръзне и ще направи беля.

А на специалистите дограмджии им покажи тази снимка, и им кажи че когато се вентилира профила се слагат такива решетки, а това с черната капачка до долната решетка е отвор за изтичане на ВОДА.

Това отстрани черното, де има залепени червени и бели лепенки на него е вентилатора за вентилацията с електрически мотор
Изображение

А твоите отвори в горната страна на касата са за да взима въздух - за да се изтича водата, а да не седи като в капкомер - на капкомера има дупка отдолу, но течността седи в него без да се изтича, докато не натиснеш, защото отгоре няма отвор от който да вземе въздух. ;)
muhala - майстор
Благодаря за отговорите. Ясно. Сега трябва да намеря начин да пробия плочката и да направя отвора проходим отново.
  • 1
  • 2

Тема "Вентилация профил ПВЦ дограма" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: