Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
Гост - специалист
Hoвoceлckи написа:
Пич, рязал съм панорамно стъкло (за витрина) и мога да те светна как се прави.
Айде, светвай! Покажи на тия хора как се реже стъкло с керпеден.
Hoвoceлckи - майстор
inspo, благодаря! Много ценна информация (за цитирането)! Отдавна се каня да попитам, ама ... най-после се престраших :-D
Гостенино, меко казано, вадиш думите ми от контекста. Спомена, че "не ми е теракот". Та ти режеш теракот с клещи? Ми ще те осведомя, ама само теб, щото не вярвам друг четящ да не се сеща, че става дума за "щипане". По малко, внимателно. За голямото стъкло няма да ти казвам. Явно не е за теб такава работа!
П.П. Отворих клипа. Ми всъщност, е показано точно това, "перфектен керпеден" :-D Под вода - за безопасност - да не хвърчат стъкълца.
Гост - специалист
Hoвoceлckи написа:
става дума за "щипане"
Няма такава технологична операция. (освен, ако не говорим за чужди булки ;-)
Държа да покажеш как се прави. Не на мен, но съм сигурен, че няма да го направиш. Не търси клипчета в Интернет- няма.
nautilus33 - майстор
Ще опитам с диамантено борче, че нямам кепреден, а така и не разбрах точно какви са тези ножици от клипа. Предполагам с обикновени за хартия няма да стане.
Hoвoceлckи - майстор
Няма да стане с обикновени. Тези имат по-специално рамо за придаване на повече сила. Струва ми се, че и челюстите са по-специални. Можеш да опиташ и с плоски (ел.) клещи. На бракувано парче. Хващаш по съвсем малко, стисваш и отчупваш. Задължително ползвай очила.
Госта, днес няма как да се занимавам с такива тъпи демонстрации. Утре или когато случайно ми остане време ще ти покажа. Не съм очаквал, че си толкова схванат ...
Гост - специалист
Схващам аз, сxващам. Даже съм много схватлив. Ама ще чакам да покажеш, щом и обещаваш...
Но не да отчупиш някакво парченце- виж наименованието на темата- човека иска да намали отрязаното стъкло с 3 мм.

И важен е резултата, все пак- не трябва да е някакъв нащърбен и безформен срез- животинки ще се разхождат по това стъкло- не трябва да си изпорежат крайниците и надерат корубите...
Hoвoceлckи - майстор
Защо ли изобщо ти обръщам внимание :? Явно е, че не си се хващал с такива неща. Режещия ръб на стъкло се заглажда с обикновена шкурка. Ще получиш нагледен урок за толкова елементарно нещо, до три дни! До тогава си намери другиго да се дърляш!
radius - майстор
Лично съм гледал стъклар да отнема под 4мм с клещи. Така че се практикува.
hidrazin - майстор
Hoвoceлckи написа:
Под вода - за безопасност - да не хвърчат стъкълца.
Не е заради това. Ако го правиш извън водата, ще имаш натрошено на много парчета стъкло...
:partyman:
joro39 - специалист
Още като дете си спомням, че режех стъкло с обикновена ножица под вода.

Тема "Как да снема 3-5мм от дължината на стъкло?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: