Върви в Технополис и разгледай 5-6 модела. На тая, дето зяпа много, филтърът не е щракнат добре, но се вижда по извивките, че няма да прилепне дори да е закрепен както трябва. А на другата, която съм набелязал, филтърът влиза плътно както трябва, но има друга "стойка" на която се закрепва, която не прилепва идеално. За съжаление както при други уреди има добри решения на отделни неща в различни модели, но трудно се намира модел, на който всичко да е изпипано. На едната капака тесен (не можеш да бръкнеш до дъното), другата метална (хубаво като идея, само дето може да се изгориш), на третата филтъра не уплътнява и т.н. А по въпроса с евтините кани - аз не бих пил вода, вряла в пластмасов съд с обща цена на всичко 5лв. 100% пластмасата ще е от най-евтиното в Китай => филтърът няма особен смисъл.

Дали е добре уплътнена цедката или не е добре ми е последната грижа. Ползвам една такава кана на работа https://techmart.bg/%D0%95%D0%BB.%D0%BA ... 20SWK-1500 а вкъщи ползвам две порцеланови и като изгорят изобщо няма да си направя труда да гледам какво им е и дали е изтекла гаранцията... ще ги засиля в казана за боклук и ще си купя други