Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
Kondor1 - специалист
Върви в Технополис и разгледай 5-6 модела. На тая, дето зяпа много, филтърът не е щракнат добре, но се вижда по извивките, че няма да прилепне дори да е закрепен както трябва. А на другата, която съм набелязал, филтърът влиза плътно както трябва, но има друга "стойка" на която се закрепва, която не прилепва идеално. За съжаление както при други уреди има добри решения на отделни неща в различни модели, но трудно се намира модел, на който всичко да е изпипано. На едната капака тесен (не можеш да бръкнеш до дъното), другата метална (хубаво като идея, само дето може да се изгориш), на третата филтъра не уплътнява и т.н. А по въпроса с евтините кани - аз не бих пил вода, вряла в пластмасов съд с обща цена на всичко 5лв. 100% пластмасата ще е от най-евтиното в Китай => филтърът няма особен смисъл.
plamen6703 - майстор
По кафенетата и по кафеавтоматите си пил такива боклуци, че пластмасовата кана е рай в сравнение с предлаганото по заведенията :-D
Дали е добре уплътнена цедката или не е добре ми е последната грижа. Ползвам една такава кана на работа https://techmart.bg/%D0%95%D0%BB.%D0%BA ... 20SWK-1500 а вкъщи ползвам две порцеланови и като изгорят изобщо няма да си направя труда да гледам какво им е и дали е изтекла гаранцията... ще ги засиля в казана за боклук и ще си купя други :drinkers: :partyman:
hidrazin - майстор
Kondor1 написа:
А по въпроса с евтините кани - аз не бих пил вода, вряла в пластмасов съд с обща цена на всичко 5лв. 100% пластмасата ще е от най-евтиното в Китай => филтърът няма особен смисъл.
А кой ти е казал че каните са китайски, евтини, с кофти пластмаса ... ???
Това на каква цена и откъде съм ги взел е друга бира.
Ти кат искаш дай и 300 лири за електрически чайник с цедка... :-D
:partyman:
P.S.И да не забравя - никъде няма да ходя да гледам нещо което имам дори и в повече отколкото ми трябва.
Сега погледнах и каната която използвам в момента е такава и си има TUV сертификат (две такива кани имам).
Clatronic WK 2950
Гледам че в Емаг има по-новия модел Clatronic WK 3553 но е черна и така не ми харесва.
Kondor1 - специалист
За гледането в ТП споменах за да се увериш, че има конструктивни глупости, а не просто някой да не е сложил добре цедката. Ей за тоя модел става дума:

https://www.amazon.de/Bosch-TWK3A011-Wa ... d_sbs_79_4

с малките процепи.
hidrazin - майстор
Какво значи с "малките процепи" ? Тая е най-добре или е като Тефал-а с 3-4мм аралъци?
Щото си изглежда съвсем прилично, нищо че е най-бюджетното нещо от "великите" Бош.
Осен това дори и да се вижда процеп (да минава светлина през него) , съвсем не значи че ще минава и варовика.
Варовика който се отлага и пада във водата по принцип е на доста едри частици и дори люспи.
Те не минават през цедката, няма да минат и през малък процеп.
Все пак това НЕ Е ФИН ФИЛТЪР !!! Този е направен да задържа само по-едри частици.
Ми погледни мрежата на филтъра - и тя не кой-знае колко фина.
Като искаш по-добро филтриране си взимаш бюхнерова фуния, хартиен филтър синя лента и за по-бързо филтруване - вакуум помпа. :-D

Изображение
Kondor1 - специалист
Тефала не можах да го намеря от това, което излиза в Амазон. Тая е Бош/Сименс (има я под двете марки една и съща). И аз си мисля, че частиците са не много дребни, но процепите са поне двойно по-широки от дупките в мрежата и то доколкото се виждат - странично не може да се разгледа. Колкото кани съм заглеждал, най-много половината имат плътно монтирани мрежи. На останалите има по-малки или по-големи дупки, което беше и повода за темата. Ако казваш най-бюджетно на нещо за 50-60лв, не знам как трябва да се нарекат споменатите кани от 5-15лв. Как става така, че 100лв е безумно прахосничество, а 50лв е най-бюджетно.
hidrazin - майстор
Kondor1 написа:
... Ако казваш най-бюджетно на нещо за 50-60лв, не знам как трябва да се нарекат споменатите кани от 5-15лв...
Четеш като кучето на нивата... Казал съм:
"нищо че е най-бюджетното нещо от "великите" Бош"
Щото ако 50-60 лева ти се вижда скъпо, може да погледнеш тази например:
Bosch TWK8613P
Със сигурност няма да има аралъци... :-D
А относно каните по 5-15 лева мисля че ти показах едната от моите колко струва.
Ку беши прочел, щеше да видиш че е 28 евра в Амазон, с тефлоново покритие и с нищо по-лоша от тази бюджетната на Бош.
И пак ли да повтарям? На каква цена съм ги взимал и откъде е друга бира.
Ако не ме домързи ще водя и в къщата какви кани имам (ако не забравя като ходя де).
Купувай си там някакъв чайник и си свиркай...
Kondor1 - специалист
Твоята е с някакви гадни тръби вътре - не ми я хвали :)
За 5лв трябва да е едно от следните:
- крадена
- брак
- втора употреба
- китайска имитация на външен вид (на това дето е 28 евро в Амазон)
- цена от поръчка на 500,000 бройки
hidrazin - майстор
Kondor1 написа:
Твоята е с някакви гадни тръби вътре - не ми я хвали :)
Па ще требе да ти казвам че си кат кучето на нивата... :-D
Няма никакви гадни тръби и даже кат бачка си свети синьо водата.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=ZN7_Vm60CmM[/youtube]
И хич не съм тръгнал да се хваля - чайник като чайник.
Ай бегай да си купуваш некъв бързовар в буркан и те така...
P.S. Разбира се че за толкова пари е домъкната от Германия.
Ти как ме виждаш да дам 50-100 кинта за неква такава простотия???
Все едно да си купя някой тъп конвектор Адакс дето са тенекия от сирене с нагревател на баснословна цена.
Ай сик...тир бе драги зрители... :cool:
Kondor1 - специалист
Отплеснахме се на 10км от темата. Пак ти казвам - като отидеш някой път в Техномаркет/Технополис за нещо, върви при каните и разгледай 5-6 модела по въпроса с прилепването на филтъра. Иначе по снимки нещата изглеждат съвсем наред. Те и да не са ще ги снимат по подходящ начин.

Тема "Уплътняване на ел. кана" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: