Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
hidrazin - майстор
чет май 15, 2025 9:50 pmChefo77 написа:
Реално погледнато, не помня да е казвал, че ще ходи на тази среща.
Няма и как да помниш защото не го е казвал.
Фактите:
-На 11-ти май Путин предлага среща на 15-ти май - възобновяване на преките преговори с Украйна от 2022 година без предварителни условия.
-Путин никога и никъде дори не е и намеквал че ще присъства на срещата.
-Зеленски прие срещата и ... веднага се почувства като победител. :lol: Започна по медиите да определя какво ще се обсъжда на срещата, за какво ще се преговаря, какво ще се случи... Все едно той е инициаторът, победителя, той определя условията...
Украинският президент Володимир Зеленски заяви днес, че иска да преговаря за безусловно 30-дневно примирие лице в лице с Владимир Путин на тазседмичните преговори в Истанбул
-Тоя така и не разбра че 30-дневно примирие няма да има и не може да има. Все пак насреща му не са европейски "лидери" които да измами.
-Когато те викат да подпишеш капитулация не поставяш условия... :)
:partyman:
P.S. Ноооо... Путин леко сбърка. И не е толкова леко (според мен). МОЛБАТА за преговори трябваше да е отправена от Зеленски а не от Путин.
Да, разбирам го че иска да приключи патакламата, нещо което трябваше още в началото на 2022-а и не се случи заради Борис Джонсън който наби канчето на Зеленски.
Но трябваше да има МОЛБА от Зеленски.
Е, разбирам го че го е направил от добра воля ноооо..... :?
gogo7777 - майстор
Реално погледнато, не помня да е казвал, че ще ходи на тази среща. Предложи срещата, но не е казвал, че лично ще присъства. Прати този, който беше пратил и при предишните преговори. Това, че някой си го тълкува както му е угодно, е друга бира.
Така де, нема нужда да е там, то и Зеленски не е нужен там.
Дай с тебе да им подпишем документите и да се приключва. Ще им ги пратим по пощата :lol:
hidrazin - майстор
пет май 16, 2025 7:33 amgogo7777 написа:

Дай с тебе да им подпишем документите и да се приключва. Ще им ги пратим по пощата :lol:
Готово бре! Ама нека им ги пратим с гълъби. И без това имам "излишни" по терасите и ми тровят живота... :-D

А иначе нещата ще приключат. Ама не когато Зеленски каже и не по неговите правила... :lol:
nikolson - майстор
чет май 15, 2025 6:46 pmchapara написа:
Аз пък съм имал следната теорема.
Обаждане към мен:
Може ли да ти дойда на гости?
На тръгване: Абе знаеш ли, днес имах рожден ден🤨
При мен, не знам теорема ли беше, или аксиома:

- Дай една цигара, че свърших моите. Имам цяло дваЕсе, ако ги разваля, много бързо отиват.

Викахме му Полковника, нямам идея защо.
Lisko - майстор
Реално погледнато, не помня да е казвал, че ще ходи на тази среща. Предложи срещата, но не е казвал, че лично ще присъства. Прати този, който беше пратил и при предишните преговори. Това, че някой си го тълкува както му е угодно, е друга бира.
Дипломацията е, когато правиш така, че да се харесаш на хората които са или съвсем неутрални или някъде там. Диктататорите или са неспособни на дипломация, или считат че няма нужда от такава. Единият пример е Тръмп - арогантен и циничен като казва - картите не са в теб. (Тоест - тоя може да те срине, така че трябва да се съгласяваш). Утре ако някой по-голям (а то кой не е по-голям освен Македония) нахлуе в България, колко ще ви е приятно да чуете "картите не са във вас". Естествено въпроса е само към Тръмпистите.
Чефо, какво като не е казал, че ще ходи? Гаче ли има някакви по-важни дела които да движи, та войната която води и която затри толкова хиляди момчета и от двете страни е по-маловажна. Ще пратим там някой министър да се оправи, пък аз да не губя време за такива дреболии. Това не е добра дипломация.
Гаче ли някой ще му се смее, че отишъл щото видите ли Зеленски казал че Путя го е страх. (отварям скоба, че изявлението на Зеленски, че Путя го е страх също е пример за лоша дипломация за да покажа че не съм залюхан фен дето винаги неговия човек е прав, а другия винаги крив. Залюханите фенове на Путя могат да скочат да се хванат на тази сламка и да развият как всъщност Зеленски е провалил всичко. Как - като настъпал честолюбието на Путя, който се засегнал и рекъл кой си ти па да ми казваш дали да дойда.)
Цял свят гледа и се надява войната да спре, Чефо, така че угодата не е тълкуването - кел файда от тълкуване? Файдата е да спре войната, да спре избиването и разрушението.
MamaMy - майстор
Зеленски е доста нагъл и си е повярвал. На него много му се воюва, но ако някой друг плаща сметките. Ако друг рискува живота си и друг губи любимите си хора. Скача като младо петле и трябва някой да му скърши фасона и да го постави на място. Тръмп добре го почна, но омекна като го купиха с редкоземните елементи. Путин обаче няма да бъде купен толкова лесно. Не е ясно и до кога ще си сдържа нервите за глупостите на Зеленски. Не виждам обаче европейски лидер който да му го каже на Зеленски в прав текст. Най-вероятно това ще е Орбан. Май само той има топки. Останалите пикаят клекнали. :?
Николов Н. - специалист
Не си съвсем прав, но в този сайт политическите теми са табу!!
hidrazin - майстор
Имаме новина. Украйна и Русия се споразумяха в Истанбул

пет май 16, 2025 7:10 pmLisko написа:
Утре ако някой по-голям (а то кой не е по-голям освен Македония) нахлуе в България, колко ще ви е приятно да чуете "картите не са във вас".
:? Че за к'во да нахлува? Ние не сме дали (поне до сега) повод както едни други "палави и непослушни хулигани" ...
пет май 16, 2025 7:10 pmLisko написа:
Цял свят гледа и се надява войната да спре, Файдата е да спре войната, да спре избиването и разрушението.
И аз се надявах, даже се надявах ВЪОБЩЕ да не беше започвала ама на. Колко ПЪТИ трябва да го напиша?
Що? Питай Борис Джонсън, бившия кукумицин на САЩ и европейските "лидери" - демек ония които не искаха и не искат войната да спре (Вече само част от тези, което е добре, а останалите вече нямат думата.).
Та написаното бива ама дай нещо по-близко до истината де. :)
P.S. А е хубаво да погледнеш и "приноса" на Канада...
Както за събитията в Украйна през 2014-та, така и след това - чак до началото на 2022-ра когато де изнесоха като... :-D
Пък и след това...
Николов Н. - специалист
Да живее Гугъла и фа...! Най-умните от умните из нета!! :lol: :lol:
Chefo77 - майстор
Лиско, не става дума за това дали е отишъл сам, или е пратил някого. Става дума за това, че инициира преговори без да дава обещание, че ще иде лично - и изведнъж “всички” решиха, че ще присъства и започнаха всякакви теории защо не е отишъл, че го било страх, че щял да се моли и т.н. Тълкуват думите му по някакъв техен си начин. Дали има по-важна работа, си знае само той.
Същата работа като “Киев за 3 дни” - кой го е казал, защо го е казал - някой знае ли? Но това не пречи да се използва подигравателно от привържениците на синьо-жълтите… Кому е нужно това??

Тема "Философия + математика" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: