• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
radius - майстор
То и на това над теб не се връзва , ама айде какво да споря.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
чет мар 05, 2026 6:14 pmradius написа:
То и на това над теб не се връзва , ама айде какво да споря.
Да спориш ли? :?
То, ако търсиш отказваше, кого да слушаш... Купувай, щом ти трябва
MamaMy - майстор
чет мар 05, 2026 2:35 pmzz_stefanov написа:
...Иначе ми е много болна темата, защото доскоро бях над товароносимостта на повечето стълби.
Аз и в момента съм над възможностите на почти всички стълби. Решението се оказа в двете ми ръце. Закупих си метални профили (правоъгълни тръби) и за един ден си я сътворих. Старах се много защото имам горчив опит от две дървени стълби. На едната бях почти на последното стъпало когато стъпил и с двата крака на това стъпало то се счупи по средата. Като на анимационно филмче се плъзнах надолу чупейки стъпалата едно по едно. Сигурно от страни е било супер смешно, но аз вадих трески 2 дена от цялото си тяло, а синките ги носих две седмици.
Решението няма никакви подвижни части. Не намерих панти които да мога със сигурност да заваря сигурно върху тънкия профил. Представях си някакви панти с дълги рамена, но такива със сигурно заключване не намерих и се отказах. Единствения проблем се оказа теглото. Като я завърших се оказа, че няма и вдигане. По-точно няма носене. Със 6м стълба маневрирането, изправянето и баланса бяха невъзможни за сам човек. Наложи се да режа на няколко пъти докато докарам нещо приемливо. Излезе малко под 5м.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
чет фев 26, 2026 10:38 pmradius написа:
... тавана. Отворът ми е 80х90 и почти няма избор на тавански стълби освен ножични, но те пък свиват отвора...
Дизайнът на помещението не позволява ли стълбата да си е видимо висяща, сгъната отдолу? В смисъл, нескрита. Широка колкото си иска...
  • 1
  • 2

Тема "Някой иска ли да ме откаже от телескопична стълба" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: