• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
pipbel - майстор
Да, и фибран става, той е пароплътен, хващаш си го с дюбели за тавана,после мрежа и шпакловка и си готов.
За него няма нужда от фолиа или найлони да го пазят както при ватата.
Ама сложи поне 4см да не топлиш съседа горе.
Тя работата една и съща...
karasko - помощник
pipbel написа:
Да, и фибран става, той е пароплътен, хващаш си го с дюбели за тавана,после мрежа и шпакловка и си готов.
За него няма нужда от фолиа или найлони да го пазят както при ватата.
Ама сложи поне 4см да не топлиш съседа горе.
Тя работата една и съща...
А фибрана не е ли с доста по-лоши топлоизолационни качества от ватата?
pipbel - майстор
Напротив, поне с 25% по-добри
8180 - майстор
EDI написа:
Да, така е.Това е R модела на ДАЙКИН, флагшип-а им в момента.При него регулирането на влажността става автоматично, /не е отделна функция/ при самата работа на климатика.Ето линк за справка http://www.daikinworld.ru/catalogs/citems/75.html .Иначе почти всички климатици има отделна функция изсушаване, като при нея се отделят от 1 до около 3 литра вода, в зависимост от мощността на климатика.
ЕДИ,
Не съм ползвал досега климатик.
Ти монтирал/ползвал ли си клима с режим "осушаване". Раздуй малко как става тази работа, моля.
По моите представи (за през зимата) има два начина:
* да се включи в режим охлаждане и да се разчита, че влагата ще кондензира по вътрешното тяло, след което ще се отведе навън или отстрани ръчно - не ми се вярва.
* да се обмени вътрешния влажен въздух със сух и подгрят външен - тогава трябват солидни и видими въздуховоди за това.
* ???
Ако иска и ХИГРО да се включи, че нещо се съмнявам в търговски трикове, в частност от цитирания сайт:
"Программная осушка воздуха. Режим Dry обеспечивает относительную влажность воздуха в помещении от 35 до 60% за счет периодического изменения скоростей компрессора и вентилятора внутреннего блока при сохранении постоянной температуры."
и
"Система подачи свежего атмосферного воздуха"
annynik - помощник
pipbel написа:
Преди дюбелите - трябва ли да се залепи фибрана за тавана и ако да с какво е най-добре?
Мн. Благодаря!
EDI - майстор
Привет.Не съм монтирал климатици, любител съм.В къщи имам климатици, но не съм ползвал функцията изсушаване.Цената на този ДАЙКИН в България е около 3000 лева.При УРУРУ САРАРА поддържането на влажността става едновременно с работата при отопляване или охлаждане.Това е модел с ексчейънджър - т.е с подаване на свеж въздух отвън, за разлика от стандартните климатици, които въртят въздуха в стаята.
При другите климатици е отделна функция и при нея не може да се настройва температура, като се поддържа стайната температура и турбината е на автоматичен режим/при този режим бавно понижава влажността/.Отделя между 1 и 3 литра в зависимост от мощността на климатика.Но тази функция не е панацея, а допълнителна екстра.Не знам как ще се справи с висока влажност.
EDI - майстор
Ето един друг линк, където има по-точно обяснение на процеса - http://www.skn-daikin.ru/ftxr_28_e.html .
8180 - майстор
Благодаря ЕДИ.
Любител, любител, но са ти ясни нещата. =D>
Все пак една от моите представи се потвърждава - обмен със свеж въздух - пишат за 2ч. пълен обмен, май и рекуперация споменават. Но това явно е Мерцедес.
А как стои въпросът с широко разпространеното, за по-обикновените климатици, мнение:
karasko написа:
Отделно почти на границата между кухнята и трапезарията (това е една голяма стая) ще има и хубав климатик, който надявам се да има функция за изсушаване на въздуха, така че ако се отделя някой път инцидентно много влага от кухнята да мога да противодействам с климатика.
Подозирам че питащият се предоверява за тази функция, ама не смея да го кажа.
Дали изобщо може нещо да се разчита в режим "отопление", който е в по-критичния откъм влажността зимен период? За лятото, ясно - някакъв ефект има - виждал съм, че нещо тече, нещо се дренира.

П.П. Извинявам се, но не намерих другата тема, където може би са отговорите на тези ми въпроси, пък и за питащия може да е полезно.
Тани - модератор
http://www.toplo.eu/air_conditioner.php ... de74bd444b
Климатик с монтаж :: КЛИМАТИК DAIKIN FTXR28EV1B
EDI - майстор
Тани е намерил сайта :supz: .Ей това е машина.Заслужава си всеки лев, който е даден.
Не мисля, че функцията ИЗСУШАВАНЕ на стандартния климатика може кардинално да реши проблема - не му е това основното предназначенине.При ДАЙКИН-а все пак има и участие на свеж въздух,а и регулацията е в определени граници.Все пак би следвало да има аспирация над печки и котлони, които да поемат голяма част от влагата и изсушители, ако има повече влага.
  • 1
  • 2

Тема "Топлоизолация на таван на кухня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: