Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
velsi - Почетен майстор
Стефан написа:
Абе, velsi, добре го обясняваш, но ако човек няма някакви минимум познания, едва ли ще се справи сам. Според мен, де. Иначе, за идеята, всеки може да опита. За да може човек да започне да се справя сам, май доста трябва да чиракува при майсторите. От избора на необходимите материали, до монтажа в завършен вид!
Да, така си е. Не е сложно но има доста тънкости. Профилите на WP (Вайс профил, ако това трябва да се разбира) са само ПВЦ, мислех, че говорим за алуминий?!

Поансон е онова нещо, което прави отвора при натискане. Говорим за перфориране. И най-обикновения офис перфоратор за документи използва същия принцип. Отворите се правят на преса, а не с дрелка примерно, защото стават точни, гладки, на точно определено място, бързо и лесно. И с дрелката може, но е по-неудобно. Освен това има и отвори с некръгла форма.
Mitkom
Да за Вайс профил гледах .....................в сайта пише ,че правят и алуминиеви профили .........може и аз да бъркам .За тахните PVC профили гледах пише, че продават Някакво лепило за студена заварка на профилите а не с машина ама не ми вдъхва много доверие !!!Пак благодаря за отделеното време !!!
velsi - Почетен майстор
В момента пазара на дограми и профили за тях толкова се разрастна и продължава да расте, че изобщо не ме учудва. Не съм чувал за такова лепене, но нищо чудно да има. То какво ли няма вече...
velsi - Почетен майстор
Ето малко нагледен материал

Прикачен файл

presa.jpg
presa.jpg (59.24 KиБ) Видяна 14565 пъти

Прикачен файл

gabi.jpg
gabi.jpg (72.67 KиБ) Видяна 14565 пъти
velsi - Почетен майстор
И още...

Прикачен файл

presa2.jpg
presa2.jpg (46.15 KиБ) Видяна 14561 пъти

Прикачен файл

MS04.jpg
MS04.jpg (36.03 KиБ) Видяна 14561 пъти
chudenka - напреднал
velsi, тази тема е на 100 години, но мисля тук да питам...

Алуминиева дограма, неотваряема 270(W)x220(H). През средата има вертикално греда и в двете полвини - хоризонтални. Т.е. получава се като +.

Въпросът е - искам да вкарам нещо голямо, което ще мине само ако този + го няма. Предполагам, че стъклопакетите лесно се свалят и връщат, но тези греди могат ли лесно да се демонтират и монтират или по някакъв начин за захванати от външната страна на външните профили и няма начин?

Ако няма начин за лесно разглобяване, има ли по-сложен? (Примерно да се срежат плаките или с каквото са захванати а после да се измисли алтернативен начин за скрито захващане на + гредите към въшния профил и да се върнат и стъклопакетите по местата им?

Мерси
velsi - Почетен майстор
Може да стане това, което искаш, но за съжаление по втория, по-трудния начин. Има винтове, както се досещаш по периферията, които няма как а се развият и трябва да се срежат. В средната част ще видиш едни ъглови планки. Такива трябва да се сложат после на мястото на срязаните винтове и всичко да се сглоби в първоначалния му вид.
chudenka - напреднал
Мерси..

Тези ъглови планки някакви специални за профилите и са или просто Г-образни и със самонарезни винтове да се захванат гредите от двете им страни? Няма ли да пречат после на стъклопакета да си влезе на мястото?

А колко би струвала тази услуга някой да дойде да я свърши (махане и връщане обратно на всичко)?
velsi - Почетен майстор
chudenka написа:
Тези ъглови планки някакви специални за профилите и са
Да, специално за профила са. Проблем ще бъде срязването на винтовете също, защото няма от къде да се бръкне, но все може да се измисли нещо.

Тема "Как се сглобява алуминиева дограма !" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: