• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
asenlynch - специалист
:prost:
galin.com - специалист
Какво съм практикувал. Вентилатора на захранването ми беше високооборотен 80 мм. Безсмилено, защото изхвърляше студен въздух, а шума силен. Купих хубав 120 мм, нискооборотен, махнах стария, изрязах захранването отдолу и го закрепих там. Включих го към дъното на жака, който е за заден вентилатор (беше свободен). За капак след това се развали вентилатора на видеокартата MX440. По спешност сложих този от захранването, на шина един слот под видеокартата и ексцентрично. Пуснах го на 7 V (12-5) :) . Така се върти по-бавно, но понеже е 3 пъти по-голям от оригиналния си върши работа перфектно. И те така вече 3 години. Тихичко и сигурно.
Забравих да кажа, че стария от видеото го изтръгнах и я оставих на металния охладител, обдухван от рационализацията. Пуснах настройка дъното да определя динамично оборотите на задния вентилатор (този на захранването) и на процесора. Така че ако не се товари много машината настава прилична тишина, чак започва да се чува харда как работи.
velsi - Почетен майстор
Аз затова си купих видеокарта без вентилатор. Поне него да не го мисля.
Lans Link - специалист
Най-добрата смазка е течен парафин.Има го във всяка аптека.Купуваш си и една спринцовка ,та да може да бръкнеш навсякъде.И най-важното - няма да хваща прах - за разлика от греста или моторното масло да речем.
Айде със здраве
Ланс
крум - специалист
Има едни спрейчета с въздух под налягане - чудеса вършат за почистване преди смазката.
А след това - спрей със силиконова или тефлонова смазка (аз предпочитам тефлоновата). Затихват за половин-една година...
И наистина няма по-тихо нещо от хубав вентилатор. Кучата марка каквото и да го правиш, след време пак ще провие.
добрия стар "Циатим" - 2-ра година не се е обадил
  • 1
  • 2

Тема "Смазах си вентилаторите на ПЦ-то" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: