Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
rusev - специалист
Относно мястото където се намира ф-ма Вома - срещу Оргахим има бензиностанция на Петрол, минава се покрай нея и след сервиза на Даскалов в дясно. В същия двор се намира и ф-ма Омония, която предлага мебелен обков.
Горното се отнася за русенци!
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Лъчезар написа:
Хелмитата ги ползвам за кожа гьон, картон и др. меки материали. За цената си прав, но разликата в качеството е огромно.
Хех като лепиш MDF за фазер, не те бърка качеството :? .
dobi_iv2 - специалист
Дотук нищо не разбрах от тези хелмита.
Въпроса ми е -вратата ми е боядисана с абтомобилна боя-с какво да залепя върху нея тези шперплатови панели?
masterval - майстор
dobi_iv2, Нещо не си разбрал за тези панели. Общата дебелина е 24 мм. По-вероятно ти си мислиш за 4-мм материал от МДФ който може да бъде два вида: ПРЕСОВАН, като този на завода в Габровница, от който се правят т.нар. "американски врати", и ЛАМИНИРАН. Продава се също и гол, необработен МДФ. Освен това, има и ламиниран с естествен фурнир, също небоядисан. Един лист вероятно струва 35-50 лв (средно за всички видове), а може и да не стигне за две лица. Трябва да намериш и подходящ кант с широчина 50 мм около 4 м. Няма далавера.
Каквото и да правиш, помъчи се да свалиш първо боята. Лепила има всякакви, проблемът ти ще е с притискането към платното. Професионалистите работят с огромни преси с нагряване.
Има и още един проблем. Когато твоето крило наддаде с 4 мм и нещо откъм фалца, как ще затвориш вратата си? Предполага се, че е фалцова стара каса, тоест ще трябва да поработиш и над пантите! И шилдовете... Помисли внимателно преди да купиши скъп материал! И се посъветвай с някой на място, с писане е трудно. :wink:
Лъчезар - специалист
n_a написа:
Лъчезар написа:
Хелмитата ги ползвам за кожа гьон, картон и др. меки материали. За цената си прав, но разликата в качеството е огромно.
Хех като лепиш MDF за фазер, не те бърка качеството :? .
Чувал съм, че старее бързо и се разлепва.
Иначе си прав зависи от количеството, ако си фирма и караш промишлено, естествено че хелми/доколкото знам и в Мадан произвеждат някакво подобно/, но ако е за една врата и ще си я правиш сам по-добре бизон тубичка от ~4лв., не вярвам да те сбърка.
dobi_iv2 - специалист
masterval написа:
dobi_iv2, Нещо не си разбрал за тези панели. Общата дебелина е 24 мм. По-вероятно ти си мислиш за 4-мм материал от МДФ който може да бъде два вида: ПРЕСОВАН, като този на завода в Габровница, от който се правят т.нар. "американски врати", и ЛАМИНИРАН. Продава се също и гол, необработен МДФ. Освен това, има и ламиниран с естествен фурнир, също небоядисан. Един лист вероятно струва 35-50 лв (средно за всички видове), а може и да не стигне за две лица. Трябва да намериш и подходящ кант с широчина 50 мм около 4 м. Няма далавера.
Каквото и да правиш, помъчи се да свалиш първо боята. Лепила има всякакви, проблемът ти ще е с притискането към платното. Професионалистите работят с огромни преси с нагряване.
Има и още един проблем. Когато твоето крило наддаде с 4 мм и нещо откъм фалца, как ще затвориш вратата си? Предполага се, че е фалцова стара каса, тоест ще трябва да поработиш и над пантите! И шилдовете... Помисли внимателно преди да купиши скъп материал! И се посъветвай с някой на място, с писане е трудно. :wink:
Благодаря за изчерпателният отговор-доста неща ми станаха ясни.
Между другото съм жена.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
".... но ако е за една врата и ще си я правиш сам по-добре бизон тубичка от ~4лв., не вярвам да те сбърка..."
Не варвам и да стигне :? .
masterval - майстор
dobi_iv2! Между другото съм жена.
Освен от врати, разбирам и от коняк. Та след Мартела идва поморийската Плиска! :wink:
dobi_iv2 - специалист
masterval написа:
dobi_iv2! Между другото съм жена.
Освен от врати, разбирам и от коняк. Та след Мартела идва поморийската Плиска! :wink:
А специалист ли си по течове, че имам и няколко такива проблема?
masterval - майстор
По принцип - да. Ако имаш теч от покрива или в банята, най-добре задай въпрос на подходящото место, виж на главната на форума. Там се събират баш разбирачи.

Тема "Как се лепят панели за врата?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: