• 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 38
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
nv952 - майстор
shotik
=D> :prayer:
Kumay - майстор
shotik написа:
Този велосипед ми беше подарен от наш колега във форума, стегнах го още преди няколко месеца и днес го изпратих подарък с още два такива за деца от бедни семейства в град Дряново.Ще им бъдат подарени на 1 юни-Ден на детето
=D> Браво, колега! Радвам се, че още има добри хора! =D>
shotik - майстор
Ето и другите два велосипеда

Прикачен файл

CIMG4439m.jpg
CIMG4439m.jpg (91.48 KиБ) Видяна 3492 пъти

Прикачен файл

CIMG4437m.jpg
CIMG4437m.jpg (93.13 KиБ) Видяна 3492 пъти
fu4ko - специалист
Браво и от мен.А ще има ли добри хора да кажат как се изчислява дължината на спиците?Инсталирах програма на таблета,но не е много точна.
Последна промяна от fu4ko на чет апр 23, 2015 9:39 am, променено общо 1 път.
shotik - майстор
Веднъж опитах с някаква програма ,публикувана в някой от сайтовете за велосипеди,при мен също се появи грешен отговор.
Аз не редя спици,ползвам услугите на един сервизен работник ,който с годините се е научил как да подбира и реди спиците. Не сме говорили точно как го прави,но за разлика от многото схеми с последователно наплитане на спици ,той взима приблизителен размер спици ,нарежда едната страна ,кръстосва ги и поставя върху шината и преценява дали ще са тези или сменява с други. Но при него има поне 25-30 размера спици,може да прави проби .

Друго не мога да пиша,защото не знам , най- добре е винаги да има наредена капла ,на която да се мерят спиците и сменяват.Аз два пъти с желание да му помогна ,махнах спици, тогава ме помоли да не го правя ,за да може по - лесно да измери,да махне старите и нареди по плетката с едно или две преплитания на спиците.
fu4ko - специалист
Аз също познавам един възрастен,който закача 3 спици и казва какъв размер са.Ако има друга същата капла става ама както е при мен сега и има 24" обръчи и 20" няма с такъв профил в магазина да премеря.Досадно е да наредиш едната страна спици и ако не са точния размер да ги свалиш.
shotik - майстор
За завъртане на ниплите ,той е приспособил една ръчна бормашина или винтоверт,сега не мога да си спомня кое беше, слага край на спица с резба на вън ,една нипла навита и остава към 5 мм от резбата .На нея навива нипла,която ще монтира и я завърта ,но машината е на някаква стойка и се върти около една ос. Интересно е направено,не мога да я начертая ,но ако ми даде да снимам ,ще го направя. Така си спестява доста време,и това го прави всеки ден,защото наплита нови капли за някаква фирма. Скоро при него имаше 1000 броя предни за 16 " гуми,цял куп.но подредени.
fu4ko - специалист
Прикачен файл:
IMG_20141103_141145.jpg
IMG_20141103_141145.jpg (134.41 KиБ) Видяна 3520 пъти
Имам железен обръч за шосеен бегач 28".Ако на някой му трябва да пише на лично.Обръча е подбит странично навън.Ако някой може да си го оправи.Не знам дали ще се види хубаво,но за момента разполагам само с тази снимка.
Последна промяна от fu4ko на пет апр 24, 2015 7:59 pm, променено общо 2 пъти.
fu4ko - специалист
Най после каплата е готова и монтирана.Малко е грозно с две различни капли,но по натам ще сменя и предната.Къс е вентила и едвам напомпах малко гумата.Наплетох и една капла с обръч Херкулес.Каплата беше с китайска главина с контра.Преплетох я с главина с резба за скорости.Така искаше собственика на магазина с велочастите.Между другото за херкулеса програмата за спици която ползвам на таблета показа правилен размер за спиците от 282см.Може би грешното измерване на програмите се дължи на видовете профили на обръчите.Не е проблем толко,слага се най близкия размер до показаното и се пробва.Лично аз пробвах с по голям размер близък до показаното от програмата и се получи.

Прикачен файл

IMG_20150424_185223.jpg

Прикачен файл

IMG_20150424_185053.jpg
fu4ko - специалист
Днес наплетох две капли 26" с железен обръч и китайска контра.Остава още една,една със главина с резба и една с предна главина за бегач.Програмата за спици изчисли че трябва да са 261мм.Сложих спици 262мм(26,2см)и стана както си му е реда.Качвам и снимка с програмата за андроид операционна система,ако някой се интересува.

Прикачен файл

IMG_20150507_191000.jpg
IMG_20150507_191000.jpg (78.62 KиБ) Видяна 3437 пъти

Прикачен файл

IMG_20150507_171510.jpg
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 38