Наистина може и малко да се затъмни стаята, като се свали дограмата до това ниво, но в противен случай ще си личи, че е пригаждано. И все пак съществуващия таван е на 2,70 от пода, така че не мисля че тези 30 см ще повлияят особено 

Прикачен файл
Domashen_maistor написа:Vlad_g, дали ако свали дограмата до това ниво няма да му тъмнее в дъното на стаятаДоста компетентно се изказваш, правиш оценки на конструктори, което ме кара да мисля, че ти също си конструктор.Аз имам подобен проблем заради тъпия конструктор дето решил да пусне някаква безумно дълбока греда.
Иначе по-горе някои писа за тухлите. Може и някога да са ползвани като носещи (особено в къщите), но в момента в масивни конструкции тухлите се използват само за пълнеж (демек да не духа през стената от там).
Domashen_maistor написа:vaprosat, що не вземеш да направиш следното нещо. Закрий прозореца отвътре до нивото на бъдещия таван с нещо плътно. Виж. Ако ти тъмнее, ще го мислиш. Моята идея беше гредата да се облече снякаква по-овална ГК конструкция (нарисуваното е като стъпала). Гледах някъде таван като вълни. Надявам се ме разбираш. Вземи да постнеш и темата скриване на греда с гипсокартон. Все си мисля, че ще получиш интересни мнения и предложения (да стане красиво). Ако питаш мен и една консултация с архитект не би била излишна, но ако познаваш добър.Разбирам те.
Тук идва мястото да отговоря на ivtabov. Не, не съм конструктор. Просто се насадих на некадърен такъв, та започнах (както кучето дето скача според тоягата) по неволя да понаразразбирам малко. Това което не знам, търся от тези хора (конструктори), които ми помогнаха навремето и ако си забелязал така и съветвам хората. Иначе пичът дето се насадих има и дипломи и регистрация за КТК и кво ли не, ама е лайно, (освен това и според мен е престъпно небрежен в работата си) и за пореден път ще му пиша името Димитър Димитров. Преподава във ВИАС и седеше (поне навремето) в една стая с Методи Андреев (досие гейт звездата). Що се отнася за провисването не помня да е имало норми прозорците да държат. А в средата именно джам е имало на въпросната тераса, която се усвоява.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: